Narandžasta rapsodija ukusa: Ovaj kolač je pravi izbor za vrele dane, voće i fil se tope u ustima
Sa prvim kajsijama na tezgama, javlja se i ideja da se upotrebe za osvežavajući kolač koji se brzo sprema, ali još brže i nestaje sa tacne!
Za biskvit
- 2 jaja
- 3 kašike šećera
- 5 kašika brašna
- 50 ml ulja
- 100 ml jogurta
- 1/2 praška za peciva
- 800 gr zrelih kajsija
Fil
- 2 pudinga od slatke pavlake
- 4 kašike šećera
- 500 ml mleka
Priprema
Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno sa praškom za pecivo, ulje, jogurt i sve dobro izmešati.
Pleh obložiti pek papirom. Sipati pola testa u pleh i rasporediti. Peći na 200 stepeni oko 10 min samo malo da zapeče.
Puding skuvati u mleku, dodati šećer. Prohladiti malo puding pa sipati polovinu prohlađenog pudinga pa rasporediti pola kajsija.
Preko kajsija sipati drugu polovinu pudinga pa ostatak testa. U testo rasporediti ostatak kajsija. Peći na 200 stepeni oko 50-55 min.
Pred kraj prekriti folijom. Pečen kolač posuti prah šećerom i vanilin šećerom. Vaditi iz kalupa potpuno hladan.
Dobili ste najsočniji kolač od kajsija.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)