Sok od cvekle, šargarepe i pomorandže: Čisti jetru, snižava pritisak, leči anemiju!
Najbolji i najzdraviji je domaći sok koji ste sami napravili. Osim osvežavajućeg napitka, dobićete i zdrav eliksir koji će preporoditi vaše telo.
Jedan od takvih napitaka je i ovaj o kojem vam danas pišemo. Sok od šargarepe, cvekle i pomorandže je iznenađujuće ukusan i sladak.
Blagotvorna svojstva soka do cvekle, šargarepe i pomorandže- Snižava krvni pritisak - Leči anemiju |
Izvor je kalijuma, magnezijuma, gvožđa, vitamina A, B6, C, antioksidanata i rastvorljivih vlakana. Narandže su bogate vitaminom C, a odličan su izvor kalcijuma, bakra, kalijuma i vitamina B6. Šargarepa smanjuje rizik od srčanih bolesti i moždanog udara, a sadrži vitamine A, K, kalijum i bakar. Cvekla je poznat čistač jetre. Osim toga ona je namirnica br1 koja leči anemiju.
Potrebno vam je: 1 cvekla (oljuštena); 500 šargarepe; 1 kg pomorandži Priprema: Sve sastojke očistite od ljuske i stavite u sokovnik. Dobijeni sok konzumirajte tokom dana. |
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)