Ovakav tiramisu još niste probali: Kombinacija dva nova ukusa je čista egzotika!

Autor: Republika

Lifestyle

27.06.2019

03:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čuvena italijanska poslastica dobija posebnu draž kada se obogati kajsijama i belom čokoladom.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Sastojci:

  • 3 jajeta
  • 50 g šećera
  • 100 ml šlaga
  • 125 g sira maskarpone 
  • 2 kajsije iz kompota
  • 150 ml soka od kajsija (iz kompota)
  • sok od pola limuna
  • 15 ml belog vina
  • 4 piškote
  • 2 kašike rendane bele čokolade
  • 1 kašičica rendane kore limuna

Napomena: ovo je mera za dve porcije, povećajte je u skladu sa brojem osoba za koje pripremate kolač.

Priprema

Mikserom dobro umutite žumanca i šećer. Dodajte umućen šlag i maskarpone sir i dobro promešajte.

U drugoj posudi umutite čvrst šam od belanaca, a zatim polako dodajte umućenom kremu od žumanaca.

Pomešajte sok od kajsija, narendanu limunovu koru i sok i belo vino i dobro promešajte na tihoj vatri dok se ne napravi sirup.

Umočite piškote u sirup od kajsija, a zatim stavite u kalup za torte. Kajsije stavite preko piškota, a preko njih nanesite fil.

Pre serviranja sklonite obruč sa kalupa i dekorišite belom čokoladom i korom pomorandže, ili na klasičan način - kakao prahom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading