Ovakav tiramisu još niste probali: Kombinacija dva nova ukusa je čista egzotika!
Čuvena italijanska poslastica dobija posebnu draž kada se obogati kajsijama i belom čokoladom.
Sastojci:
- 3 jajeta
- 50 g šećera
- 100 ml šlaga
- 125 g sira maskarpone
- 2 kajsije iz kompota
- 150 ml soka od kajsija (iz kompota)
- sok od pola limuna
- 15 ml belog vina
- 4 piškote
- 2 kašike rendane bele čokolade
- 1 kašičica rendane kore limuna
Napomena: ovo je mera za dve porcije, povećajte je u skladu sa brojem osoba za koje pripremate kolač.
Priprema
Mikserom dobro umutite žumanca i šećer. Dodajte umućen šlag i maskarpone sir i dobro promešajte.
U drugoj posudi umutite čvrst šam od belanaca, a zatim polako dodajte umućenom kremu od žumanaca.
Pomešajte sok od kajsija, narendanu limunovu koru i sok i belo vino i dobro promešajte na tihoj vatri dok se ne napravi sirup.
Umočite piškote u sirup od kajsija, a zatim stavite u kalup za torte. Kajsije stavite preko piškota, a preko njih nanesite fil.
Pre serviranja sklonite obruč sa kalupa i dekorišite belom čokoladom i korom pomorandže, ili na klasičan način - kakao prahom.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)