NAJBOLJA OSNOVA ZA DOMAĆI SLADOLED: Ukuse birajte kako vam je volja - voće, čokolada, orašasti plodovi!

Autor: Republika

Lifestyle

04.07.2019

03:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sa dobrom osnovom za sladoled, uspeh je zagarantovan, njoj možete dodati kakao, voće, čokoladu, razne arome...

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Za domaći sladoled koji vam može poslužiti kao baza za voćne i čokoladne varijante potrebno vam je samo 4 sastojka. Oni koji vole neutralan i nežan ukus sladoleda, uživaće u njemu i bez posebnih dodataka.

Recept za bazu za sladoled

  • 300 ml slatke pavlake za šlag
  • 50g šećera
  • 3 supene kašike kukuruznog skroba
  • prstohvat soli
RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Priprema

1. U posudu ubacite 200 ml slatke pavlake, šećer, so. Rastvorite nožem mahunu vanile, izvadite semenke i ubacite ih u pavlaku. Kuvajte smesu na srednjoj temperaturi i konstantno mešajte. Sklonite s vatre kada pusti ključ.

2. U posudi izmešajte ostatak slatke pavlake s kukuruznim skrobom. Lagano umešajte u kuvanu smesu. Stavite sve na srednju vatru, mešajte i kuvajte otprilike 5 minuta, dok ne primetite da  počinje da se zgrušava. Tada smanjite temperaturu na nižu i mešajte još 5 minuta dok smesa ne postane gusta.

3. Sklonite s vatre i potpuno ohladite na sobnoj temperaturi pre nego što smesu stavite u zamrzivač. Ako smesa ima grudvice, možete je umutiti mikserom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading