(RECEPT) Pikantna salata od sveže cvekle koja popravlja krvnu sliku
Cvekla se obično servira kuvana ili pečena, ali nećete zažaliti ako probate i da je narendate i začinite po ovom receptu.
Sastojci
- 500 g očišćene cvekle
- 1 velika ljutika
- po ukusu so i biber
- 2 kašičice dijon senfa
- kašika ulja od avocada
- 2 kašike jabukovog sirćeta
- sitno iseckan peršun, nana
Priprema
Cveklu očistiti, oljuštiti i izrendati na krupnu stranu renda.
Ljutiku očistiti i izrendati na istu stranu ili iseckati na tanke kraće listiće ili iseckati što sitnije možete.
U zdelu sipati ulje, dijon senf, sirće, so i biber i umutiti sa žicom.
Preliti preko salate, dodati začinske biljke po vašem izboru, promešati i ostaviti desetak minuta da se ukusi sjedine.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)