Prste da poližeš! Pileći ćevapi - tradicionalno jelo na drugačiji način
Za sve one kojima su dosadili obični ćevapi - imamo sjajan recept...
Sastojci:
- 600 g belog pilećeg mesa
- 80 g kisele pavlake sa 40%mm
- 150 g pica kačkavalja
- 40 g rendanog parmezana
- 70 g dimljene mesnate slanine
- 3 kašike prezli
- 1 jaje
- vezica svežeg peršuna
- so, biber i mešavina suvog začina po ukusu
Priprema:
Pileće belo meso samleti na mašini za mlevenje. Kačkavalj izrendati na krupno rende, a slaninu sitno naseckati.
Sjediniti meso, kačkavalj, parmezan, slaninu, pavlaku, prezle, jaje, seckani peršun i začine. Sve lepo sjediniti (najbolje rukama) u finu kompaktnu masu.
Ostaviti da u frižideru odstoji 60 minuta. Posle tog vremena, rukama kidati testo i formirati ćevape željene veličine. Ređati ih na pleh obložen papirom za pečenje. Peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 20-tak minuta. Prijatno!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)