ZA ONE KOJI VOLE EGZOTIKU: Falafel ćuftice sa kimom!
Falafel ćuftice od pasulja ili lebelebija sa raznim biljkama i začinima su poreklom iz Libana i Palestine, a danas su deo kuhinja celog bliskog istoka i severne Afrike...
Potrebno je:
- 240 g leblebija
- 100 crnog luka
- 2 čena belog luka
- 2 kašike peršunovog lišća
- kašika listova korijandera
- 1/4 kašičice kima
- 2 kašike pšeničnog brašna
- kašičica soli
- prstohvat mlevenog bibera
- ulje za prženje
Priprema:
U električnu seckalicu stavite oceđene kuvane leblebije, crni luk, čenove belog luka, seckani peršun i korijander, kim, brašno, so i biber, pa sve dobro usitnite. Smesu ostavite da stoji sat-dva, a zatim vlažnim rukama od nje napravite kuglice veličine oraha. Pecite ih u dubokom, dobro zagrejanom ulju, dok ne dobiju lepu zlatnosmeđu boju. Služite sa humusom, pečenim povrćem ili lepinjama.
Od priloga uz njih možete služiti šta god želite.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)