Zdravlje vam zavisi od onoga što doručkujete: Evo koje namirnice su POGREŠAN IZBOR i zašto!

Autor: Republika

Lifestyle

03.02.2020

13:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li ste razmišljali koliko je zdravo to što ujutru prvo pojedete i koliko je to važno za funkcionisanje tokom dana? Evo šta, po mišljenju stručnjaka, ne bi trebalo konzumirati na prazan želudac.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Hrana koja sadrži kvasac može da iritira želudac i izazove nadutost, pa ukoliko jedete pecivo za doručak, kombinujte ga sa drugim namirnicama.

Nadimanje i bol u želucu stvara i zeleno povrće, a bilo bi dobro da izbegavate i slatkiše.

Namirnice pune šećera podižu nivo insulina, opterećuju pankreas, što povećava rizik od dijabetesa i stvara osećaj manjka energije tokom dana.

RepublikaFoto: Photo by Eiliv-Sonas Aceron on Unsplash
Nikako banane za doručak

Nemojte započinjati dan ni bananama, jer naglo povećavaju magnezijum u krvi, a to ne prija srcu. Ne preporučuje se ni citrusno voće, mada je bogato vitaminima, jer povećava rizik od nastanka čira.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ni jogurt nije baš najbolja ideja

Ukoliko na prazan želudac konzumirate jogurt i druge fermentisane mlečne proizvode, kiselina u želucu će uništiti mlečne bakterije koje su veoma dragocene.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading