Francuski poslastičar otkrio tajnu savršenih palačinki: Biće meke kao duša, evo u čemu je štos!

Autor: Republika

Lifestyle

27.02.2020

04:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuski poslastičar otkrio je kako da napravite savršene palačinke. Tajni sastojak je maslinovo ulje, a možete dodati i malo ekstrakta vanile, naglasio je Kris Bernard. Otkrio je i kako sušeno bilje, poput ruzmarina, daje odličnu aromu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Dodatak maslinovog ulja u testo i ostavljanje da odstoji pola sata pre pripreme, samo su neki od saveta francuskog poslastičara koji ima više od 20 godina radnog iskustva, čak i u kuhinjama koje se mogu pohvaliti Mišelinovim zvezdicama.

- Uvek odmarajte testo barem pola sata kako ne biste dobili žilave palačinke. Kuvanje je kao nauka, a to znači da sastojcima morate dopustiti prolazak kroz određene hemijske reakcije pošto ih pomešate - rekao je.

Smesu procedite Važno je da testo za palačinke bude savršeno glatko. U jednoj posudi pomešajte vlažne sastojke s malo soli, a u drugoj suve. Brašno svakako prosijte pre dodavanja vlažnim sastojcima.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Da biste bili sigurni kako će smesa biti super glatka bez malih grudica, procedite testo - savetuje.

Pazite kakav je tiganj. Svakako koristite plitki tiganj koja ima dno sa zaštitnim premazom protiv lepljenja. Zagrejte je na srednje jakoj temperaturi pa dodajte kašičicu maslaca, pričekajte da se otopi pa tek tada stavljajte smesu za palačinke.

RepublikaFoto: Photo by Octavian Catană on Unsplash
Foto: Ilustracija

Pre nego što okrenete palačinku, čekajte da se pojave mehurići.

- Mnogi okrenu palačinku čim je pečena, ali bolje je pričekati da se pojave mehurići - rekao je poslastičar.

Zamenite klasično brašno pirinčanim

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Za ukusan recept bez jaja, bez glutena i bez pojačivača okusa, preporučio bih vam da testo napravite sa pirinčanim brašnom umesto klasičnim - savetuje.

- Zatim, umesto belog šećera možete da dodati smeđi šećer koji će dati palačinkama aromu, prašak za pecivo i bademovo ili sojino mleko - dodao je.

- Tajni sastojak je mrvica maslinovog ulja, a možete dodati i malo ekstrakta vanilije, ako želite da zadiviti goste - naglasio je.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading