PEČENI BADEMI SA MEDOM I CIMETOM: Zdravi su, ukusni, a možete ih grickati kao KOKICE

Autor: Kurir, Republika

Lifestyle

15.03.2020

04:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napravite grickalicu koja nije nezdrava i obradujte svoju porodicu ili prijatelje.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Sastojci:

  • 100 grama badema
  • 1/4 kašičice cimeta
  • 2 kašike meda

Priprema:

  • Rastopite med na pari i dodajte mu cimet. Promešajte smesu, dodajte bademe pa ponovo sve dobro promešajte. Nakon toga bademe istresite u tepsiju u koju ste položili papir za pečenje i ubacite u prethodno zagrejanu rernu na 170 stepeni.
  • Pecite ne više od 15 minuta, odnosno dok bademi ne poprime zlatnu boju (možete ih protresti jednom tokom pečenja). Nakon toga ih ostavite da se skroz ohlade kako bi se premaz stegao.
  • Istresite ih u posudu i grickajte.
  • Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
    Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

    Komentari (0)

    Loading