(RECEPT) Prste da poližeš: Gulaš sa pečurkama
Kako nam je vremena sve manje a obaveza sve više, prinuđeni smo da se hranimo relativno nezdravo kupujući hranu u restoranima brze hrane koja je uglavnom suvoparna. U nastavku vam dajemo fantastičnu ideju sa kuvano jelo, koje se sprema brzo a pored toga je i zdravo.
Dosadilo vam je da jedene šablonirane obroke? Vreme je da svoju ishranu pojačate nekim novim ukusima koji će vam se sa sigurnošću, tvrdimo, dopasti.
Sve što vam je potrebno za ovo fantastično jelo koje se brzo i lako sprema je:
- 4 kašike ulja
- 300 g belog mesa
- 300 g lisičarke (predhodno obarene)
- 1 glavica crnog luka
- 1 šargarepa
- 1 sveža paprika
- 300 ml vode
- 1 kašičica soli
- 1 kašika brašna
- 1 kašika mlevene crvene paprike
- malo peršuna i celera
- po ukusu suvi biljni začin
- po ukusu biber
- po ukusu origano
- po ukusu đumbir
- po ukusu kari
Priprema:
Pečurke obariti, tako što ćete provreti oko l vode i ubaciti pečurke i kuvati 5 minuta. Pripremiti posudu sa hladnom vodom vaditi resetkastom kašikom i ubacivati u hladnu vodu. Izvadite iz vode i iseckate. Makarone obariti u pola l vode sa malo soli i kašikom ulja. Kuvati oko 5 minuta. Propržiti na ulju luk i šargarepu dok počne mekšati .
Onda dodati meso iseckanog na kockice i pečurke pa iseckati papriku pržiti na srednjoj vatri 10 ak minuta.
Zatim naliti 300 ml vode kuvati još desetak minuta.
U jednu posudu razmutiti 1 kašiku brašna i kašičicu crvene mlevene paprike pa sipati u gulaš uz stalno mešanje. Kuvati još minut dva začiniti po ukusu i iseckati peršun i celer pa servirati.
Prilog:
Obariti 100 grama makarona
Prijatno!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)