RUSKI LEK: Gorka so obnavlja jetru i žučne kanale

Lifestyle

04.02.2018

04:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema receptu ruskog iscelitelja Genadija Petroviča Malahova, telo se uspešno detoksira od februara do juna pomoću magnezijum-sulfata i maslinovog ulja.

RepublikaFoto: pixabay.com
Prema receptu Malahova, čiji je glavni sastojak gorka so, čišćenje jetre i žučnih kanala obavlja se od februara do juna

Magnezijum-sulfat ili gorka so vekovima je poznata kao prirodni lek za brojne bolesti. Ipak, njeno blagotvorno dejstvo najviše je izraženo u čišćenju jetre i žučnih kanala.

Foto: Promo foto
Potrebno je izbegavati tešku hranu, posebno meso, mlečne proizvode i sireve

Legendarni ruski iscelitelj Genadij Petrovič Malahov tvrdi da je temelj dobrog zdravlja upravo redovna detoksikacija jetre, koja važi za glavnog čistača krvi od otrova. Prema receptu Malahova, čiji je glavni sastojak gorka so, čišćenje jetre i žučnih kanala obavlja se od februara do juna, kada je ovaj organ najsnažniji i može da izdrži ceo tretman za koji mu je potrebna maksimalna energija. Jetra je u jesenjim mesecima najslabija i nikako se ne preporučuje njeno čišćenje u tom periodu, ali ni u letnjim mesecima.

Čišćenje creva

Pre detoksikacije jetre potrebno je očistiti creva i izbegavati tešku hranu, posebno meso, mlečne proizvode, masne i zrele sireve. Preporučuje se uzimanje lagane, lako svarljive hrane, najbolje prosoa i barenog povrća. Takođe, telo mora da bude odmorno.

Na sam dan čišćenja jetre do 14 časova uzimati bareno povrće i čvrstu hranu, a nakon toga dozvoljeno je konzumiranje isključivo biljnih čajeva i vode. Tokom popodneva preporučuje se mirovanje i grejanje termoforom desne strane tela u predelu jetre. U 20 časova pije se gorka so, a u 22 časa već pripremljeno maslinovo ulje sa sokom od grejpa i limuna sa malo cimeta (odnos ulja i soka 1:1) u količini od tri decilitra. Napitak se pije u stojećem položaju u roku od pet minuta.

Izbacivanje otrova

Tokom noći ulje će delovati agresivno na jetru i pospešiti njen rad, a tom prilikom će se osloboditi velika količina kamenja uljnog porekla i izbaciti kroz stolicu. Zbog toga je veoma važno da se uzme jak čaj za pročišćavanje, da se otrovi koji izlaze iz jetre i žučnih kanala ne bi zadržavali u crevima jer može doći do ozbiljnog trovanja organizma. Ukoliko imate kamenje u žuči veće od 0,5 cm, treba se posavetovati sa stručnim licem. Sledećeg jutra treba ponovo uzeti čaj za pročišćavanje ili gorku so da bi se obezbedilo lakše izbacivanje otrova iz creva. Hranu ne treba konzumirati do 10 sati ujutro i do tada se mogu piti biljni čajevi i voda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading