Piletina sa povrćem na MEKSIČKI NAČIN
Ukoliko se danas opredelite za zdrav, a ukusan ručak, odaberite piletinu, jer vam to garantuje proteinski obrok, koji vam ne gomila kalorije, a omiljen je svim članovima vaše porodice. Odlučite se da je ovoga puta pripremite sa dosta povrća i pikantnijim začinom, na meksički način.
Donosimo vam recept za zdrav i ukusan ručak, koji ovog vikenda može krasiti vašu porodičnu trpezu.
Sastojci:
- 2 polovine pilećih prsa
- Prstohvat aleve paprike
- Prstohvat kurkume
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 crveni luk
- 1 sitno iseckana paprika
- 3 šake crnog pasulja
- Šolja kukuruza šećerca
- Šolja čeri paradajza iseckanog na polovine
- Svež, iseckan peršun
- 2 kašike vinovog sirćeta
- So i biber
Priprema:
Pomešajte kurkumu i papriku, i utrljajte u piletinu. Zagrejte ulje i pecite piletinu 4 minuta sa svake strane. Izvadite piletinu i dodajte luk i papriku. Dinstajte 1 minut. Dodajte paslj, kukuruz, čeri paradajz i 3 ksšike vode i kuvajte, mešajući, 2 minuta. Uklonite sa šporeta. Dodajtež peršun i sirće. Začinite sa solju i biberom.
Piletinu isecite na kriške i takve parčiće servirajte uz prilog od povrća.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)