REŠITE SE PERUTI: Ojačajte suvu kosu jednostavnim metodama

Lifestyle

22.11.2017

01:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ono će obezbediti hidratantnost, a nakon pranja je ne trljajte peškirom, već je ostavite umotanu da se malo prosuši. Perite je mlakom vodom jer topla voda dodatno peruta teme.

RepublikaFoto: pixabay.com
Bez tragova na kaputu

Suva kosa jedan je od najčešćih estetskih problema. Postoji mnogo razloga zašto se javlja. Nekima teme može biti suvo jer ne proizvodi dovoljno sebruma, dok drugi imaju genetske predispozicije za suvu kosu i kožu glave.

Međutim, veoma često je ovakvo stanje delo vaših ruku i navika. Tako suva kosa neretko ukazuje na nedovoljan unos tečnosti u organizam, kao i na nedostatak vitamina A. Pored toga, kao i svi drugi delovi tela, i kosa zahteva negu. Kod nege suve kose treba biti naročito oprezan jer je ova vrsta kose osetljiva na mnoge tretmane. Ruski portal Narodmask.ru sačinio je spisak saveta kojih ljudi sa suvom kosom treba da se pridržavaju.

NE PERITE JE ČESTO

Prvo pravilo je da kosu ne treba prati često, a ako se toliko prlja da morate da je perete svaki dan, izaberite šampone koji imaju oznaku "za svakodnevnu upotrebu". Takvi šamponi obično ne sadrže agresivna sredstva za čišćenje. Osim ove oznake, poželjno je da je to šampon namenjen za negu suve i oštećene kose, odnosno da ima hranljiva i regenerativna svojstva, navodi se na portalu Narodmask.ru.

Drugo pravilo je da kosu treba prati mlakom ili blago toplom vodom. Veoma topla voda samo dodatno peruta i osušuje osetljivo teme. Posle šampona koristite balsam. I tu vodite računa da izaberete onaj s najviše hranljivih dodataka specijalno za negu suve kose. Najmanje jednom nedeljno treba da stavljate i masku za regeneraciju kose. Ti tretmani će obezbediti hidratantnost suvoj kosi i obložiti površinu kose obnavljajućim uljima.

ČEŠLJAJTE JE SUVU

Kožu glave povremeno, pola sata pre pranja, treba mazati toplim maslinovim ili kokosovim uljem i držati uvijenu u peškir do pranja, piše Narodmask.ru. Nakon pranja kose nipošto je ne trljajte peškirom. Dovoljno je da je ostavite umotanu u peškir dok se malo ne prosuši ili da je blago tapkate peškirom nakon pranja. Takođe, ne preporučuje se da se kosa češlja dok je vlažna. Ako ne možete bez toga, onda koristite češalj sa svega nekoliko zuba, odnosno širokim zupcima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading