AKNE OTKRIVAJU DIJAGNOZU: Kako su bubuljice povezane s bolestima

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Postoji veza između mesta na telu na kom se pojavljuju bubuljice i određenih bolesti i poremećaja.

 

RepublikaFoto: pixabay.com
Mesto na kome izlaze akne sugeriše na određenu bolest

Akne, bubuljice i miteseri nisu samo muka tinejdžera, a kada se s njima bore ljudi u zrelom dobu, velika je verovatnoća da imaju neki zdravstveni problem. Još je drevna kineska medicina otkrila vezu između mesta na telu na kome se pojavljuju akne i određenih bolesti i poremećaja. Evo kako izgleda njihova mapa akni na telu kao indikatora bolesti.

  • VILICA Hormoni i žlezde utiču na pojavu akni. Ako ih primetite na vilici i vratu znači da vam nadbubrežne žlezde pojačano rade ili unosite prekomernu količini šećera.
  • RAMENA Stres je glavni uzrok za akne na ramenima. Dva najefikasnija načina da izbegnete akne proizvedene stresom su: fizička aktivnost i dovoljna doza san.
  • GRUDI Akne na grudima ukazuju na neku vrstu digestivnog problema. Verovatno pijete previše hladna pića ili jedete štetne namirnice. Promenite ishranu i rešićete problem.
  • LAKTOVI Akne na području laktova mogu da znače da imate abnormalni rast keratina, koji je strukturni protein u koži. Takođe, laktovi mogu da vam ukažu na to da vam je slaba cirkulacija i da ne unosite dovoljno vitamina.
  • LEĐA Akne se najčešće pojavljuju u predelu leđa. Obično ih izaziva neki nervni ili probavni nedostatak u organizmu. Posetite dermatologa ukoliko se radi o aknama na leđima.
  • STOMAK Akne oko stomaka ukazuju na problem sa nivoom šećera u krvi.
  • ZADNJCA Akne na donjem delu tela ili zadnjici mogu biti uzrokovane donjim vešom koji vas steže ili vrstom dijete koju trenutno sprovodite. Pokušajte da nosite udobnije rublje, a ukoliko i dalje imate akne, promenite režim ishrane.
  • PREPONE Bikini zona takođe je podložna aknama. Akne u ovoj oblasti izlaze najčešće zbog loše higijene, a možda bi trebalo i da posetite ginekologa.
  • BUTINE Akne na butinama verovatno izbijaju zbog neke vrste alergije na sapun ili losion.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading