SA PSOM NA MARATON: Ne propustite šetnju odgovornih vlasnika pasa

Autor:

Lifestyle

10.04.2019

18:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlasnici pasa imaju mogućnost da sa svojim ljubimcem budu deo Trke zadovoljstva na 32. Beogradskom maratonu predstojećeg vikenda u Beogradu.

RepublikaFoto: Promo foto
Uživanje za vlasnike i njihove ljubimce

Udruženja Kinološka akademija, MN obuka pasa, Zoovita i Link plus, okupljena u mrežu pod nazivom Platforma Petfluenseri pozivaju vas na 5. Šetnju odgovornih vlasnika pasa.

Farmina Šetnja odgovornih vlasnika pasa održaće se ove godine peti put zaredom, u okviru Aqua Viva Trke zadovoljstva na 32. Beogradskom maratonu. Manifestacija koja će se održati u nedelju, 14.4.2019. godine ima za cilj promovisanje skladnog suživota ljudi i životinja u Beogradu, odnosno odgovornog odnosa prema životinjama, ljudima, životnoj sredini, kao i higijeni grada.

S obzirom da je Svetska zdravstvena organizacija najavila da će, od 2020. godine, depresija biti prva bolest po broju obolelih u svetu i, uzimajući u obzir probleme modernog čoveka koji obuhvataju srčane bolesti, dijabetes i gojaznost, naglašavamo da je upravo šetnja ta aktivnost koja ima povoljan uticaj kako u domenu prevencije, tako i u pogledu olakšavanja simptoma navedenih bolesti i poboljšavanja kvaliteta života ljudi.

Nauka je dokazala da fizička aktivnost, dobročinstvo i život sa kućnim ljubimcem o kojem se odgovorno brine - u velikoj meri utiču na ličnu sreću. 32. Beogradski maraton kao Trka dobrote, i Šetnja odgovornih vlasnika pasa, omogućava učesnicima da istovremeno spoje sve tri stvari. 

USLOVI ZA UČEŠĆE

Da biste sa svojim ljubimcem ili ljubimicom učestvovali u Farmina Šetnji odgovornih vlasnika pasa, neophodno je sledeće:

  • da pas bude čipovan i vakcinisan protiv besnila
  • da pas bude socijalizovan i da dobro podnosi gužvu i buku
  • da se pas vodi na povocu
  • da pas ima korpu, samo ako spada u kategoriju pasa za koju postoji ta zakonska obaveza
  • da se ne dovode kujice u teranju
  • da se ponesu higijenske kesice i brine o higijeni
  • da se ponesu voda i posuda za vodu za pse.

Psi sa invaliditetom i stariji psi su dobrodošli. Duž trase Trke zadovoljstva nalaze se pet friendly kafići u koje vlasnici mogu da se sklone radi odmora, ako njihovi psi ne budu mogli da izdrže čitav put.  

PRIJAVITE SE VEĆ DANAS

Ove godine u organizaciju Šetnje uključili su se Farmina i Plus Plus doo koji su obezbedili poklone za sve učesnike i uredili predstartnu zonu u kojoj se prijavljujete i uživate do početka Šetnje. Učesnički paket koji dobijate na Startu pripremljen je za 200 učesnika i sadrži majicu, broj za vlasnika i broj za psa. Ukoliko bude više od 200 učesnika, svi ćete na Cilju dobiti poklone koji uključuju nutricionistički plan za psa, kvalitetnu hranu za pse i edukativne materijale.

Redakcija Magazina Pas i Magazina Mačka pokloniće vam svoje časopise takođe na Cilju.

Ovde možete da se prijavite za učešće: https://goo.gl/eZLKYd

Detalji trke

Šetnja će se održati pod sloganom Učini prvi korak u nedelju, 14. aprila 2019. godine. Okupljanje i prijavljivanje vlasnika pasa počinje u 9.00, kako bismo bili spremni da na vreme krenemo u šetnju sa svojim ljubimcem ili ljubimicom. Vlasnici pasa će krenuti u šetnju nakon svih učesnika Trke zadovoljstva. 

RepublikaFoto: Promo foto
Svaki pas dobiće svoj broj

Krećemo se trasom Trke zadovoljstva. Start Šetnje je u 10.30 na raskrsnici ulica Kneza Miloša i Trga Nikole Pašića (ispred Narodne skupštine Republike Srbije) i šetamo ulicama: Bulevar kralja Aleksandra – Branka Krsmanovića – Žička – Cara Nikolaja II (14. decembra) – Mekenzijeva – Trg Slavija – Kralja Milana. Cilj je na Terazijama.

U predstartnoj zoni, na parkingu kod Narodne skupštine Republike Srbije vlasnike i pse čekaće predstavnici Plus Plusa i Farmine, veterinari Hitne pomoći za životinje - JKP Veterina Beograd i volonteri udruženja Kinološka akademija, MB obuka pasa, Zoovita i Link plus koji će vam pružiti informacije o Šetnji i odgovarati na pitanja o odgovornom vlasništvu kućnih ljubimaca. Udruženja su okupljena oko platforme Petfluenseri koja zastupa održivo sistemsko rešenje problema napuštenih kućnih ljubimaca u Republici Srbiji.

Beogradski maraton, Farmina i Plus Plus doo obezbedili su vodu za pse u predstartnoj zoni, a podsećamo vas da ponesete vodu i posudu iz koje pas može da pije tokom šetnje.

TRKA DOBROTE

Ove godine, pored Šetnje, pokrećemo i humanitarnu aktivnost u okviru Trke dobrote, prikupljanje sredstava za projekat čipovanja, vakcinacije i sterilizacije za 100 vlasničkih pasa i mačaka. Donacije građana prikupljamo putem platforme trkadobrote.donacije.rs/projekat/kinoloska-akademija/ nakon čega će vlasnici pasa biti pozvani da se prijave i dovedu ljubimca na tretman. Ova aktivnost, kao prevencija napuštanja, ima za cilj uključivanje građana u proces rešavanja problema napuštenih pasa i mačaka u Beogradu.

RepublikaFoto: Promo foto
Prošlogodišnji učesnici

Evropski parlament usvojio je Deklaraciju o odgovornom vlasništvu kućnih ljubimaca krajem 2011. godine, sa ciljem da se u Evropi smanji populacija i patnja napuštenih životinja. Ovaj dokument promoviše iste vrednosti i mere za koje se i mi zalažemo: obeležavanje mikročipom, vakcinacija, sterilizacija i socijalizacija pasa i mačaka – dakle sve one obaveze koje vlasnika čine odgovornim prema ljubimcu, ali takođe i okruženju. U tom smislu, Šetnja odgovornih vlasnika pasa ima i značajnu ulogu u informisanju i edukaciji građana.

Beogradski maraton, najznačajnija tradicionalna sportska manifestacija u Beogradu, postala je pet friendly 2015. godine. Na taj način, postala je najveća sportska manifestacija u Evropi koja promoviše skladan suživot čoveka i psa.

ZAJEDNO BRINEMO I O HIGIJENI GRADA

Želimo da naglasimo da je važno da Šetnja prođe u najboljem redu i da iza nas ulice ostanu čiste. Zalažemo se za čistiji i srećniji Beograd i smatramo da je neophodno da vlasnici pasa budu odgovorni i kada je u pitanju čišćenje izmeta njihovih pasa, kao i uklanjanje bilo kakvih drugih otpadaka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading