U karantinu maca koju je Putin poklonio japanskom zvaničniku

Autor: Tanjug, Republika

Lifestyle

02.05.2020

02:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mir (Svet), sibirska mačka koji je ruski predsednik Vladimir Putin poklonio guverneru japanske prefekture Akita Norihisu Satakeu u februaru 2012. godine, stavljena je u kućni karantin zbog sumnje na koronavirus, saopštio je guverner, prenosi agencija TASS.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Mir živi u guvernerovoj kući zajedno sa šest drugih mačaka.

- Bili smo veoma uznemireni zbog vesti da je koronavirus registrovan kod kućnih mačaka u SAD - rekao je guverner i dodao da su zbog toga svoje kućne ljubimce stavili u izolaciju dok ne prođe opasnost od zaraze.

- Želimo da Mir nema kontakt ni sa kim van naše proodice i nadamo se da će opasnost koja preti i ljudima i životinjama ubrzo proći - rekao je guverner.

On je rekao da je mačka osam godina deo porodice.

- Ima mirnu narav, odličan apetit, snažan je i srećan - kazao je guverner i dodao da ovaj kućni ljubimac ima posebno mesto u njegovom životu.

- Kad god ga pogledam, osećam se smireno - naglasio je Norihiso Satake.

U leto 2012. guverner je Putinu poklonio psa kao znak zahvalnosti Rusiji, koja je pritekla u pomoć Japanu nakon razornih zemljotresa i cunamija u martu prethodne godine.

Zauzvrat je Putin guverneru poklonio sibirsku mačku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading