TOP-10 PLAŽA U EVROPI: Najbolje uživanje na pesku na starom kontinentu

Autor:

Razonoda

25.07.2019

01:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako imate dublji džep i planirate da leto provedete na jednoj od najpoznatijih letnjih destinacija, čitaoci Tripadvajzora vam možda mogu pomoći.

RepublikaFoto: pixabay.com
Nećete se pokajati ako posetite ove plaže

Mnogi letovanje ne mogu da zamisle bez savršene plaže. Iako ih svako letovalište ima u izobilju, neke plaže su poželjnije od drugih. Čitaoci specijalizovanog sajta Tripadvajzor su i ove godine izabrali najbolje plaže u Evropi, a ako imate dublji džep i želite da posetite jednu od njih, Srpski telegraf vam predstavlja koja su najbolja mesta za uživanje na pesku.

1. LA KONČA (ŠPANIJA)

Kao i prošle godine, i 2019. je La Konča izglasana za najbolju plažu u Evropi. Predivna plaža se nalazi u samom centru San Sebastijana, a nedaleko od obale je i malo ostrvo do kojeg se može doplivati.

2. SPJAĐA DEI KONILJI (ITALIJA)

Poznata je i kao plaža zečeva. Ova predivna plaža, smeštena na Siciliji, već godinama se nalazi na samom vrhu lista top-plaža, a ove godine je zauzela drugo mesto.

3. FALESIJA (PORTUGAL)

Ova plaža je i prošle godine zauzela treće mesto. Crveni pesak i zastrašujuće kamene litice čine je jednom od najupečatljivijih u Evropi. Do nje se stiže kamenim stepenicama kroz brdovit predeo.

4. PLAJA DE SES ILETES (ŠPANIJA)

Nalazi se na ostrvu Formenteri, najmanjem od Balearskih ostrva. Nazivaju je i 50 nijansi plave jer boja mora ima najrazličitije nijanse ove boje.

5. BALOS (GRČKA)

Ova plaža na Kritu ima izuzetno čistu vodu i pesak specifične boje, koji u kombinaciji kreiraju impresivan prizor. Važi za jednu od najmirnijih i najprirodnijih plaža na ostrvu.

6. BORNMUT BIČ (VELIKA BRITANIJA)

U Velikoj Britaniji, zemlji koja je nadaleko poznata po kišovitom vremenu, Bornmut bič predstavlja malo parče raja sa zlatnim peskom i predivnom plavom vodom.

7. ELAFONISI (GRČKA)

Najpopularnija plaža na grčkom ostrvu Krit je pala za čak pet pozicija u odnosu na prošlu godinu. Ipak, peščana plaža ružičastobele boje i providna voda su i dalje prava poslastica za sve posetioce.

8. FIG TRI BEJ (KIPAR)

Ova predivna plaža u Protarasu nudi izuzetno čistu voda i obilje sunčevih zraka. Poznata je i po tome što je posetiocima na raspolaganju veliki broj vodenih sportova.

9. SPJAĐA KALA ROSA (ITALIJA)

Nalazi se na ostrvu Favinjana, nedaleko od Sicilije. Ostrvo ima burnu istoriju, a posetioci izdvajaju kamenolome, koji ovom parčetu zemlje daju nesvakidašnji izgled.

10. PLAJA DE MURO (ŠPANIJA)

Evropske plaže i leto se ne mogu zamisliti bez Majorke, a Plaja de Muro je pravi dragulj ovog ostrva. Duga je osam kilometara, a široka 30 metara, a njen kvalitet i lepotu garantuje Plava zastava, kojom je nagrađena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading