Neće vam se svideti! Ovo su NOVA pravila u restoranima u Beču

Autor: Tanjug, Republika

Razonoda

11.08.2019

01:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve je više restorana u Beču u kojima je moguće rezervisati mesto samo na ograničeno vreme. Naime, u određenim lokalima može se dobiti sto samo na sat i po i to putem takozvanih vremenskih slotova (time slots). Pojedini gosti se čude i negoduju, međutim u Privrednoj komori Beča kažu da im je jasan motiv ugostitelja.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Među prvima koji su uveli ovakvu vrstu rezervacija su veoma popularni restorani, pa gosti često nakon večere piće moraju da popiju piće za barom. Osim toga, vreme se ograničava i tokom praznika kada lokali očekuju veći broj gostiju.

Predsedavajući odeljenja za gastronomiju Bečke privredne komore Peter Dobak objašnjava da je ovaj sistem tipična posledica digitalizacije.

Dok su ranije ugostitelji takva ograničenja gostima saopštavali uživo ili putem telefona, sada je već prilikom online rezervacije jasno naznačeno maksimalno vreme boravka u restoranu.

- Naravno da je cilj da se za stolom tokom večeri promene makar dve različite grupe gostiju - zaključuje Dobak. 

Predstavništvo Grada Beča u Beogradu u saopštenju za medije savetuje da ako se nađete u tom gradu imate na umu da su ranije rezervacije obično vremenski ograničene, a ukoliko želite da sedite duže preporučuje se da izaberete kasniji termin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading