Ne štedite se! Nedostatak seksa izaziva katastrofalne posledice po zdravlje i psihu

Autor:

Lifestyle

28.07.2019

23:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neredovan seksualni život osim fizičkih može uzrokovati i niz psihičkih komplikacija. Nekoliko istraživanja pokazuju šta se zaista dešava sa vašim organizmom onda kada vam seks nije redovna pojava u životu.

Foto:Ilustracija

Naučnici sa univerziteta na Floridi otkrili su kako ljude nedostatak seksa neretko čini depresivnim. Prema rezultatima koji su dobili, osobe koje ne praktikuju seks duže vreme postaju manje raspoloženi, što se nakon određenog perioda pretvara u depresiju.

Osim toga, nedostatak aktivnosti u krevetu može vam stvoriti probleme na poslu. Manjak koncentracije i loš radni učinak neretko ostavljaju velike posledice na radne obaveze, upravo zato što u organizmu ima manje hormona koji se inače luči tokom seksa, a koji veoma dobro djeluje na ljudsku psihu i zdravlje.

Osećaćete se anksiozno ili stresno, jer seks inače pomaže u oslobađanju organizma od ove dve emocije, prenosi Prevention. Veoma je moguće da će vam nedostatak ove aktivnosti narušiti kvalitet sna jer vam u organizmu manjka hormona koji se inače otpuštaju tokom i nakon seksa, a koji djeluju umirujuće na organizam.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto:Ilustracija

Naravno, važno je naglasiti da će se vaše samopouzdanje donekle urušiti. Psiholozi tvrde kako ljudi vole seks jer se radi te aktivnosti osjećaju mnogo bolje i zadovoljnije. Takođe, tvrde kako osobe koje redovno praktikuju ovu aktivnost imaju bolje pamćenje i lakše se sećaju detalja.

Više od deset istraživanja koja su rađena u proteklih nekoliko godina pokazuju kako je redovan seks direktno povezan sa zdravljem srca, jer potpomaže lučenju hormona koji su dobri za bolje raspoloženje i zdravlje čovjeka.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading