Želudac vam cvili pred spavanje, a vi ga ignorišete! Nikada ne idite u krevet gladni, postoje dobri razlozi za to

Autor:

Lifestyle

05.03.2020

16:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako mnogi misle da je odlazak na spavanje ukoliko ste gladni jedan od načina da se efikasnije izgube kilogrami, zapravo tu se prave velike greške i osobe koje to čine ugrožavaju fizičko i mentalno zdravlje.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto ilustracija

Kada ste gladni, to ima negativan efekat na učenje i posao, a čak može uzrokovati i depresiju, piše Bright Side. Naučnici su otkrili i primetili još neke negativne efekte izgladnjivanja.

Možete izgubiti mišićnu masu

Sudeći prema stručnjacima, za one koji žele povećati mišićnu masu, loše je biti gladan. Možda ćete preskočiti večeru, ali potrebni su vam hranljivi sastojci kako biste pretvorili protein u mišiće. Dobro je preskočiti kasne noćne obroke, ali nemojte stresirati svoje telo, jer će tako uvek biti gladno u večernjim i noćnim satima.

 

 

Možete povećati telesnu težinu

Studije koje promovišu gubljenje težine tako što nećete jesti pre spavanja su kontroverzne. Dakle, negativan efekt može nastati, jer preskačete svoje obroke i onda se "pretrpavate" večerom, jer ste previše gladni. Drugim rečima, hrana vam tako postaje dvostruko primamljivija i tako imate više izgleda za dobivanje na težini, a ne gubljenje kilograma.

Popularno verovanje da nam je metabolizam sporiji tokom noći je kontroverzno i nema dokaza koji bi potvrdili tu teoriju. Naravno, to ne znači da treba jesti ogromne porcije hrane pre spavanja. Jedite 2-3 sata pre nego što krenete na spavanje i to je sasvim u redu sve dok imate zdrav obrok.

 

 

 

Možete spavati lošije

Većina nas je, verovatno, iskusila kako izgleda otići gladan u krevet. Želudac vam cvili i jedina misao koju imate je hoćete li uspveti izdržati do doručka. U takvom stanju vam je potrebno više vremena kako biste zaspali, tako da ako želite dobro spavati, ne izgladnjujte se. Ako ste gladni, uzmite krastavac i vodu umesto tosta, ako već idete u krevet.

Možete izgubiti energiju

Ako ne jedete, nećete imati nikakvo "gorivo" kako biste nastavili s uobičajenim aktivnostima tokom dana. To je staro pravilo. Veoma je važno da se ujutro dobro osećate, jer treba ići na posao i mozak treba da bude aktivan. Istraživači su ustanovili da mnogi neželjeni efekti izgladnjivanja mogu biti štetni, poput depresije i umora. Ako odlučite da prethodnu noć ostanete gladni i probudite se s manjkom energije i lošim raspoloženjem, to će vam pokvariti čitav radni dan.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading