Dan treba započeti bananom i čašom tople vode: Treba ih unositi istovremeno u organizam, a rezultati su neverovatni!

Autor: Republika

Lifestyle

23.04.2020

04:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hranljiva, a korisna dejstva banane na organizam su od ranije poznata, međutim kada se ovo voće kombinuje sa toplom vodom - tek tada njene "super moći" rastu! Evo zašto...

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Banana je puna minerala, vitamina, vlakana i ostalih hranljivih sastojaka koji su korisni za naš organizam. Prava je energetska bomba jer daje svu potrebnu energiju za obavljanje svakodnevnih aktivnosti.

Ali, znate li šta će se desiti ako je pojedete ujutru na prazan želudac u kombinaciji sa čašom tople vode?

Tada njene supermoći znatno rastu. Osim što je banana zdrava (kontrolirše krvni pritisak, hranjiva je, jača kosti, dobra je prevencija tumora), konzumiranjem sa čašom tople vode može pomoći da lakše izgubite kilograme. 

Na taj način banana ubrzava metabolizam i podstiče probavu. Topla voda (ne mora biti jako topla, otprilke temperature tela) pomaže da se vlakna iz ovog voća lakše probavljaju, a nije toliko neugodno popiti čašu mlake vode, kao hladne na prazan želudac.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ukoliko kombinujete ovaj prvi obrok sa zdravom ishranom u drugim obrocima, umereno vežbate i još umerenije konzumirate alkohol, brzo ćete videti rezultate.

Osim toga, daje osećaj sitosti, te sigurno nećete brzo ogladneti, a sprečava i apsorpciju ugljenih hidrata, što je od presudne važnosti kod sagorevanja masti.

Bitno je da jedete bananu i pijete vodu polako, a najmanje pola sata nakon toga ne jedete ništa drugo. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Markiza

23.04.2020 21:07

A kafu?? Kad cu piti kafu??