TAJNA PUTINOVE VITALNOSTI: Ovako živi najmoćniji čovek na svetu!

Autor:

Lifestyle

19.12.2017

05:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski šef države i u 64. godini može se pohvaliti izuzetnom vitalnošću, koju duguje, pre svega, raznovrsnoj hrani bez masnoća i zelenom čaju, zbog kojih izgleda mnogo mlađe.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Obožava domaće pljeskavice, vešalice, kobasice i pohovane šnicle

Vitalan, u odličnoj fizičkoj formi i uvek dobro raspoložen, najzdraviji šef države na svetu ne samo da je izuzetno fizički aktivan već posebno vodi računa o ishrani, za koju njegovi kuvari kažu da je ipak skromna. Vladimir Putin u 64. godini izgleda godinama mlađe, pliva, radi zgibove, izbegava masnu hranu, a zeleni čaj smatra neizostavnim sastojkom na svojoj trpezi.

VOLI POVRĆE

Kada je na zajedničkom ručku s Putinom nekadašnji kancelar Nemačke Gerhard Šreder pitao ruskog predsednika šta voli da jede, on mu je odgovorio:

- Volim povrće: paradajz, krastavac, zelenu salatu. Ujutru jedem heljdinu kašu, sir i med. Ako moram da biram između ribe i mesa, odabrao bih ribu, ali volim jagnjetinu. Ravnodušan sam prema slatkišima, osim kada je reč o sladoledu. Kada putujem, volim da probam lokalnu kuhinju. Davno sam se navikao na zeleni čaj. Eto, to je sve. U toku dana se trudim da jedem voće i pijem što više jogurta - naveo je Putin.

Foto: pixabay.com
Voće, povrće i jogurt su sastavni deo njegovog dana

Predsednik Putin voli rusku domaću kuhinju, a posebno guste supe sa povrćem - boršč i soljanku. Kako ruski šef države obožava ribu, jela od raznih sorti ribe i morskih plodova poput školjki uvek su na njegovom meniju.

Jedan od kuvara koji je imao tu priliku da kuva za ruskog predsednika jednom prilikom je izjavio da Putin zaista preferira hranu spremljenu od raznih vrsta ribe, a da, pored zelenog čaja, ponekad popije čašu crvenog vina.

Da je Vladimir Putin skroman u izboru jela, potvrdila je kuvarica Irina.

- Izbor Vladimira Vladimiroviča je veoma jednostavan: kada sam ga posluživala, tražio bi kašu ili boršč. Ono što takođe mnogo voli jeste pita, posebno ona sa ribljim fileom - rekla je ova kuvarica.
Njegovi kuvari navode i da Putin ipak ponekad naruči "tiganj" - mešano meso, koje se sastoji od domaće pljeskavice, vešalice, kobasice i pohovane šnicle.

PROTEINSKA ISHRANA

- Putin iza sebe ima ekipu odličnih nutricionista koja vodi računa o njegovoj ishrani. Sve što se nalazi na njegovom meniju je sasvim adekvatna hrana za nekoga ko je sportski aktivan kao što je on - komentariše za Srpski telegraf nutricionista Branka Mirković i objašnjava:

- Kaša koju Putin jede nije ona koju mi uzimamo iz kesica i natopimo u vodi. Rusi kuvaju ovas, heljdu, pa u to dodaju med ili sir.

Foto: Tanjug/AP
Jela bez masnoće ga drže vitalnim

Izbor jela bez masnoća i te kako utiče na naš izgled, pa nije čudo što Vladimir Putin izgleda mnogo mlađe.

- Putin odlično izgleda i iz svega navedenog se vidi da je njegova ishrana proteinska, zbog čega u organizmu gotovo da nema masti. Ipak, treba voditi računa o tome da ne odgovara svakome ista ishrana, već na to uvek treba gledati individualno - upozorava Mirkovićeva.

Riba koju ruski predsednik svakodnevno unosi u organizam je izuzetno zdrava, posebno losos, koji je obogaćen omega-3 masnim kiselinama. Morsku ribu treba jesti od dva do tri puta nedeljno upravo zbog njih.

- Njegovom izgledu doprinosi i to što ne jede slatkiše, osim sladoleda, koji je u Rusiji poslastica kako leti, tako i zimi. Sladoled je odličan mlečni obrok - kaže nutricionista.

Ovde pogledajte recepte za jela koja Putin obožava

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading