ŠEST AKUPUNKTURNIH TAČAKA NA ORGANU ZA SLUH: Stisnite uvo da rešite problem

Autor:

Lifestyle

27.01.2019

23:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uši su veoma važne zbog sluha, ali vam isto tako mogu pomoći i da se rešite određenih zdravstvenih problema jer se tu nalaze nervni završeci. Način na koji se postupa prema njima može pomoći zdravlju. Naime, akupunktura je deo tradicionalne kineske medicine i već dugo pomaže ljudima širom sveta. Ono što malo ko zna jeste da je i uvo puno akupunkturnih tačaka, koje su otkrili Persijanci, Egipćani i Grci.

RepublikaFoto: pixabay.com
Pritisak na određeni deo uveta može da poboljša rad pojedinih organa

Ova vrsta akupunkture se vezuje i za francuskog lekara Nogijera. On je posmatrao ožiljke pacijenata koje su narodni lekari lečili od išijasa i došao je do zaključka da na ušnoj školjci postoje refleksne zone, koje odgovaraju tačno određenim delovima tela. Uvo je video kao zasebni mikrosistem, a ušnu školjku kao obrnut položaj fetusa u stomaku majke - glava je na dnu uveta, stopala na vrhu, a telo između.

To je glavni princip kojim se rukovode stručnjaci na polju ušne akupunkture. Međutim, sebi možete pomoći i bez stručnjaka. Potrebna vam je samo jedna obična štipaljka za veš. Jednostavno zakačite štipaljku na deo uveta koji odgovara problematičnom delu tela i osetićete veliko olakšanje.

Na uvetu postoji ukupno šest akupunkturnih tačaka, a svaka služi za određeni deo tela. U tim tačkama nalaze se već spomenuti nervni završeci, koji su spojeni sa centralnim nervnim sistemom, i običnim pritiskom tačaka može se ostvariti pozitivan rezultat.

Na koje tačke trebate staviti štipaljku i detaljnije objašnjenje možete pogledati ispod.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading