Koliko često peremo ruke nakon upotrebe toaleta? Mapa Evrope koja će vas iznenaditi

Autor: Srbijadanas, Republika

Razonoda

08.02.2020

18:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema istraživanjima koje je sproveo Galup, jedna od najpoznatijih agencija za istraživanje, Bosanci najčešće peru ruke u Evropi.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Naime, Bosanci od svih naroda u Evropi najčešće peru ruke, utvrđeno je Galupovim istraživanjem. Pranje ruku smanjuje rizik od oboljenja od upale pluća do 25 posto, dijareje do 50 posto, a ove dve bolesti svake godine ubiju oko 3,5 miliona dece mlađe od pet godina.

Od zemalja u regionu, od Srba ruke više peru i Rumuni, a manje Bugari i Makedonci. Manje od nas ruke peru i Španci, Francuzi, Britanci, Nemci, Danci...

Foto: printscreen/Twitter Jakub Marian

Na poražavajućem poslednjem mestu u Evropi nalaze se Italijani sa svega 57 odsto stanovništva koje pere ruke nakon odlaska u toalet.

Međutim, Srbija je prema ovom istraživanju dobro prošla sa 83 odsto stanovništva koje pere ruke svaki put kada ode u toalet zbog čega se nalazi u samom vrhu liste.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading