Punite telefon na OVAJ način: Uz JEDAN trik životni vek baterije će biti duži!

Autor:

Razonoda

29.05.2020

06:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Intenzivno korišćenje mobilnog telefona dovodi do povišene potrošnje baterije, što je čini slabijom. Međutim, postoji način na koji možemo produžiti životni vek baterije.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Život baterije uglavnom se sastoji od 500 punih ciklusa, odnosno oko godinu i po dana. Ciklus baterije meri se jednim punim punjenjem od 0 do 100 odsto. Dakle, što više punih ciklusa prođe vaš mobilni telefon, menjaćete ga ranije nego što ste očekivali - objasnila je direktorka Odseka za korisnike i kupce firme Mobile Klinik Liz Hamilton za “Reader’s Digest”.

Kako bi vaša baterija trajala što duže, postoji visoko preporučena metoda punjenja uređaja. Hamilton je otkrila da mobilni uređaj treba samo delimično puniti, kako biste usporili pražnjenje baterije. Bateriju je idealno napuniti između 25 i 85 odsto.

- Vašoj bateriji najviše šteti ako uređaj napunite do kraja, odnosno do 100 odsto. Mnogi ljudi to rade, a nisu ni svesni da je to što čine loše za njihov uređaj - dodala je, prenosi "Index.hr".

Takođe, treba paziti da baterija ne dođe do totalne nule.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading