ZAVIDNA BROJKA: Golman Bugarske najstariji čuvar mreže u međunarodnim takmičenjima!

Autor:

Sport

18.11.2018

19:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Golman reprezentacija Bugarske Georgi Petkov postao je najstariji čuvar mreže koji je igrao za neku evropsku selekciju u međunarodnom takmičenju.

RepublikaFoto: youtube.com/bleki1
42-godišnji golman Bugarske

Naime, on je stajao među stativama na utakmici Lige nacija u kojoj je Bugarska odigrala 1:1 protiv Kipra, sa pune 42 godine, osam meseci i dva dana, a od njegovog poslednjeg nastupa za državni tim prošlo je devet godina.

Petkov koji brani za Slaviju iz Sofije ove sezone je postao najstariji igrač koji se pojavio u najkvalitetnijoj ligi Bugarske.

 

 

Ipak, on smatra da ovo ne treba gledati sa nekim čuđenjem.

- Sve ovo smatram kao nešto normalno. Ovo nije nešto sa čime bi trebali da se iznenadite. Rekao sam da sam uvek spreman da pomognem Bugarskoj - naveo je Petkov.

Najstariji igrač koji je predstavljao jednu evropsku selekciju bio je Jorgos Kudas koji je za Grčku igrao u 48. godini 1995. Tada se našao na terenu nakon pauze od 13 godina koliko nije nosio dres sa državnim grbom.

Bugarska je potencijalni protivnik Srbije u plej-ofu Lige nacija ukoliko "orlovi" sačuvaju prvu poziciju u grupi, što je skoro izvesno.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading