Bajern spaja fantastičan duo iz Španije?

Autor:

Sport

07.12.2018

16:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Eminentni nemački list "Bild" izvestio je da su Real Madrid i Bajern iz Minhena u pregovorima oko transfera ofanzivnog veziste "kraljevskog kluba" - Iska, koji bi tako zaigrao sa Tijagom Alkantarom, fudbalerom kog su na početku karijere mnogi nazivali novim Ćavijem i Inijestom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Isko

Španski reprezentativac nalazi se u nezavidnoj situaciji u Madridu. Pod patronatom trenera Santjaga Solarija 26-godišnjak igra sporednu ulogu, već neko vreme nije deo startne postave na važnijim mečevima i glasine o njegovom odlasku iz kluba sve su češće.

Italijanski novinar i stručnjak za transfere Tankredi Palmeri objavio je na Tviteru da su Liverpul, Mančester junajted, Mančester siti i Juventus kontaktirali Madrid i iskazali interesovanje za 26-godišnjaka. Ipak, najozbiljniji razgovor se navodno vodio sa Bajernom. Bavarci, koji su već najavili velike promene u igračkom kadru i značajne investicije, zainteresovani su za ofanzivnog veznog.

Otkupna klauzula Iska iznosi 700 miliona evra, ali je jasno da će Isko, u slučaju transfera, otići za znatno manji novac.

On bi u Minhen došao kao zamena za Džejmesa Rodrigesa, ukoliko Bajern odluči da ga ne otkupi od Reala. Isko, koji ima ugovor sa "kraljevskim klubom" do 2022. godine, nije bio posebno ubedljiv na treninzima u poslednje vreme i zbog toga ne zauzima bitnu poziciju u Solarijevim planovima.

Isko je na početku sezone, dok je na klupi bio Đulen Lopetegi, bio deo startne postave Reala, ali je potom zbog problema sa slepim crevom morao da pauzira nekoliko nedelja.

Real se u četvrtak bez problema plasirao u osminu finala Kupa, a ubedljivoj pobedi nad Meliljom 6:1 doprineo je Isko sa dva gola, u 47. i 83. minutu. U strelce su se upisali i Marko Asensio u 33. i 35, Havi Sančez u 39. i Vinisijus Žunior u 75. minutu.

Real je u domaćem šampionatu peti sa 23 boda i u odnosu na prvoplasiranu Barselonu ima pet poena zaostatka. Kada je u pitanju Liga šampiona, Madriđani su na čelu grupe G sa 12 bodova, a sledi ih Roma sa devet.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading