BENITEZOV VAPAJ: Hitno potreban VAR

Autor:

Sport

10.12.2018

08:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Menadžer Njukasla Rafael Benitez imao je primedbe na suđenje u porazu svoje ekipe od Vulverhemptona (2:1) u 16. kolu Premijer lige, a izneo je i zahtev za uvođenje sistema video asistenata, koji sudijama pomaže u sada već mnogim ligama.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rafa Benitez

VAR sistem u Premijer ligi bi trebalo da bude primenjen od sledeće sezone, ali menadžer Svraka smatra da ga treba uvesti odmah, kako bi greške sudija bile isključene. 

Benitez je posebno zažalio zbog crvenog kartona koji je dobio Deandre Jedlin, a zbog povlačenja napadača Vukova Dioga Žote i nedosuđenog penala nad Ajozeom Perezom posle kontakta sa Vilijem Bolijem u šesnaestercu Vulverhemptona. 

- Odmah nam je potreban VAR. Treba nam, ako ste videli sporne situacije. Kada pogledate crveni karton i lakat u lice Pereza, onda nam treba odmah. Lopta je bila daleko, a Lakasel je bio blizu da vidi da to neće biti šansa. Jedlin ga jeste vukao, ali ne želim da govorim o tome. Bilo je očigledno da timu ide na bolje, ali je teško u ovakvim situacijama. Ne treba da pričam previše o sudijama, ali je toliko očigledno, ovakvi trenuci nam ubijaju samopouzdanje - rekao je iznervirani Rafa Benitez posle meča. 

 

Fudbaler Njukasla Ajoze Perez je dobio lakat u lice, ali i kontraargument od sudije Majka Dina.

- Sudija mi je rekao da me je pogodila lopta. Ona je bila miljama daleko. Iako sam krvario, sudija je bio siguran da me je lopta pogodila. Bilo je veoma čudno, i dalje razmišljam o tome i ne mogu da verujem. Ne želim da se žalim, ali me je udario laktom pravo u nos. Ne znam šta je sudija video, ali kako to nije bio penal -zapitao se Perez. 

 Menadžer Vukova Nuno Espirito Santo na drugoj strani nije bio upućen u situaciju.

- Nisam pogledao snimak. Ne pitajte me molim vas uvek o sudijama. To je težak posao, nekada vam ide u korist nekada ne. On presuđuje prema onome što vidi, pričajmo o igri - rekao je Espirito Santo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading