MILOJEVIĆ: Ne znam koliko "Markana" može da neutrališe PSŽ - SVAKI MEČ IDEMO NA POBEDU

Autor:

Sport

10.12.2018

11:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Crvene zvezde u utorak od 21 sat igraju poslednji meč grupne faze u Ligi šampiona, a protivnik im je Pari Sen Žermen. Dan pred utakmice, na konferenciji za medije pričali su trener Vladan Milojević, i golgeter El Fardu Ben.

RepublikaFoto: Republika
Konferencija FK Crvena zvezda

- Biće veliko zadovoljstvo za nas i za navijače da igramo protiv fantastične ekipe koja je pravljena za odvajanje ili makar finale Lige šampiona, slično kao i Liverpul i Napoli.

Napredovali smo svakako kroz Ligu šampiona i duele sa jakim protivnicima. Naši navijači će sigurno pobediti u ovoj svojoj utakmici i prikazati Beograd i Srbiju u pravom svetlu. Mi živimo za ovakve utakmice, ovo se igra sa probuđenim emocijama zvezdaške javnosti. Ovo novac ne može da kupi. Ne treba trošiti reči o kvalitetima Pari Sen Žermena, ali mi ćemo ostaviti srce na terenu i uz Božiju pomoć nadamo se najboljem. Siguran sam da nećemo imati takav respekt prema njima kao što je to bilo u Parizu - izjavio je Milojević, a potom dodao:

- Igrali smo dosta mečeva, pred našim navijačima je naravno drugačija atmosfera i žao mi je što ih nismo imali u velikom broju u Parizu i Liverpulu. PSŽ igra stalno pred punim stadionima i ne znaš koliko ih može naša "Marakana" neutralisati ali ako bi postojalo takmičrnje među navijačima naše "delije" bi prošle dalje sa svim pobedama u grupi. Biće ovo uživanje za grad, region, za sve naše navijače i za ceo svet zbog atmosfere koja će u utorak uveče bizi na našem stadionu.

RepublikaFoto: Republika
El Fardu Ben i Vladan Milojević

El Fardu Ben je prošle nedelje istakao da mu je ovo najbolja seona u karijeri, a na konferenciji pred meč sa PSŽ-om je istakao:

- Rekao bih da je jako važan sutrašnji meč ali će se razlikovati od prvog meča, jer smo sada domaćini. Pred našim navijačima možemo čak i pobedi da se nadamo - rekao je napadač crven-belih.

Teoretski može da se desi da sa sedam bodova Zvezda bude zadnja u grupi što govori koliko je jaka grupa. Razmišljate li o plasmanu u Ligu Evrope?

- Ako gledamo na takav načim, mi uvek idemo da pobedimo. Idemo od  meča do meča i tražim od igrača da rade ono što smo se dogovotili. Nije mi se sviđala naša utakmica u Parizu, ne samo zbog rezultata. Ovo je jako važan događaj na kraju 2018. godine , naše je da se maksimalno borimo a te kalkulacije o pobedi Napolija u Liverpulu i našoj nad PSŽ su izvan našeg razmišljanja.

Novinare je zanimalo mišljenje stratega Zvezde, koliko je iskustva stekla njegova ekipa i koliko će izaći jači u odnosu na prvi meč u Ligi šampiona? Dok je Ben upitan da li bi mogao da najefikasniju godinu zaokruži golom sutra uveče?

- Sa moje strane bitno je da pobedimo i da pomognem timu a ne da postignem gol. Stekli smo iskustvo nakon prvog meča, i vidimo kako napresujemo u odnosu na prvi meč. Trudiću se da postignem gol i da pobedimo ali ekipa je najvažnija - glasio je odgovor Bena.

- Važno je uvek da analizirate prethodnu utakmicu. Ima taktičkih i fudbalskih detalja koji mi se nisu sviđali u Parizu što je posledica i suviše velikog respekta prema rivalu. Ima i do toga da je ambijent Lige šampuona  akon 27 godina uticao da ne znate gde ste. Stvara se pritisak oko igrača i važno je da oni budu svesni koliko vrede i koliko mogu, džaba da im ja to pričam ako sami ne shvate. Do juče smo gledali na TV-u ovakve ekipe i rivale a sada igramo sa njima. Veliko je sve ovo iskustvo i zalog za budućnost. Učimo iz svake utakmice kako bismo mogli da u budućnosti budemo redovni učednici LŠ.

Što se tiče povređenih igrača, Milojević je istakao da je situacija bolja nego na prošlim utakmicama.

Kada god Zvezda ne primi gol u prvih 20 minuta ne gubi meč. Da li mislite da će početak utakmice odrediti dalji tok?

Milojević: - Svestan sam raznoraznih statističkih podataka ali ja u to ne verujem jer se meč igra 90 minuta. Jednostavno, moramo da budemo koncentrisani i da budemo spremni na događaje u toku meča koji mogu da poremete neki plan. "Ako želiš pobijediti ne smeš izgubiti", to često govorim igračima. Tako da ako želiš pobedu moraš da postigneš gol a da ga ne primiš.

Meč Crvena zvezda - PSŽ igra se na "Marakani" od 21 sat, 11. decembra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading