Tuhel otkrio da li Nejmar igra protiv Zvezde!

Autor:

Sport

10.12.2018

18:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Treći trener iz top kategorije ove jeseni u Beogradu. Strateg Napolija Karlo Ančeloti je bio uzdržan i pričao o čuvenoj trilogiji iz 1988. godine, Jirgen Klop je oduševio ovdašnju javnost političkom korektnošću na pomen slučaja Šaćiri. A šta je rekao Tomas Tuhel?

RepublikaFoto: Starsport
Tomas Tuhel

Talentovani nemački stručnjak na klupi PSŽ mogao je samo da se priseća duela sa Parka  Prinčeva kada su Sveci rašrafili srpskog šampiona (6:1). Taj rezultat može da bude garancija optimizma. Kod nekih, ali ne i kod pedantnog Germana koji ne bi smeo da doživi sudbinu zemljaka Jirgena Klopa. Uostalom, za prebogati francuski klub ovo je prvo, veliko finale u sezoni. Sa ili bez Nejmara bilo je prvo i najvažnije pitanje tokom Tuhelovog obraćanja medija.

- On trenira trenutno. Radio je individulano tokom nedelje. Da, očekujemo da će on sutra da igra. Isto tako male probleme je imao i Čupo Moting. Ali i na njega ću moći da računam - poručio je Tomas Tuhel.

Reklo bi se da Tomas Tuhel nije opterećen prošlošću, niti podbačajima Napolija i Liverpula u Beogradu.

- Ovo je veliki izazov za nas. Nije na nama da razmišljamo šta su ovde uradili Napoli ili Liverpul. Imamo priliku da trijumom rešimo pitanje plasmana. Poštujemo Crvenu zvezdu i njene kvalitete, ali  nećemo da razmišljamo ni o čemu osim o pobedi.  Ne treba da nas interesuje ishod meča u Liverpulu - nastavio je Nemac.

RepublikaFoto: Starsport
Tomas Tuhel u Beogradu

Nije želeo strateg PSŽ-a da direktno odgovori ni na pitanje da li će mrežu protiv Crvene zvezde čuvati Đanluiđi Bufon ili Alfons Areola.

- Treba to da utvrdimo - tajanstven je Tuhel.

Bilo bi iznenađenje da bude drugačije, ali Tomas Tuhel je najavio napad iz svih oružja na Zvezdin gol.

- Napad će biti naša strategija. Pokušaćemo da imamo što veći posed lopte, jer je to fudbal. Međutim, moramo da protiv Zvezde imamo posed u dobrim i opasnim zonama. U Parizu smo uspevali Zvezdu da ugrozimo iz kontri. Biće nam potreban presing.Ovde je sve drugačije, ali verujem da ćemo uspeti - dodao je trener Pari Sen Žermena.

RepublikaFoto: Starsport
Nejmar

Prvi put ove sezone PSŽ će trenirati na stadionu rivala. Tu obavezu su Sveci preskočili tokom gostovanja u Liverpulu i Napulju.

- Ja volim da treniram na stadionu na kojem se igra. Pre dve sedmice smo imali logistički problem. Volim ovakve situacije, jer je potrebno da dobijete osećaj. Sad smo imali dovoljno vremena da se dođemo, jer nismo - kaže Tuhel.

Za kraj, Tomas Tuhel nije želeo dase bavi kalkulacijama. Siguran je da će pobedom zatvoriti priču.

- Situacija je prosta. Sa pobedom idemo dalje. Zato nemamo neikakvu posebno poruku za igrače. Znamo da će biti mnogo teško na Marakani. Ako budemo vodili gledaćemo da u poslednjih 15 minuta iskontrolišemo rezultat - zaključio je nemački stručnjak.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading