MITROVIĆU "ZLATNA LOPTA": Everton? - Sve je moguće!

Autor:

Sport

17.12.2018

13:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što je odabrane trener godine (Vladan Milojević) red je došao na igrača, a to je napadač "orlova" i najbolji strelac naše reprezentacije Aleksandar Mitrović.

RepublikaFoto: ST/Nebojša Mandić
Aleksandar Mitrović i Slaviša Kokeza

- Kruna prvog dela karijere, najdraža individualna nagrada. Da te cene i poštuju u svojoj zemlji, da vide rad koji ulažes. Hvala svim saigračima trenerima, bez njih ne bi bilo ništa. Svaki gol je drag, ali protiv Švajcarske bih izdvojio iako nije bio dobar rezultat. Posvećujem nagradu celoj reprezentaciji. U Fulamu je svima drago, čestitaju i srećni su. Težak je trofej, ne znam da li ću u avion moći s njim, ostaje ovde, ide kući - započeo je Mitrović.

Otkrio je i zašto je njegovom tati drago što je postao fudbaler.

- Trudio sam se da dam svoj maksimum, nekad je išlo, nikad nije. Igram sa jako kreativnim igračima, moj posao je da dajem golove. Tati je drago što nisam postao kikbokser nego fudbaler, on je sad najsrećniji. Sav trud se isplatio, da budeš uz ovakva imena koji su osvajali ovu nagradu, to je san. U budućnosti se nadam da ću se ponovo naći ovde - iskren je naš napadač.

Svestan je da naredna godine neće biti nimalo laka, kako na reprezentativnom, tako i na klupskom planu.

RepublikaFoto: ST/Nebojša Mandić
Aleksandar Mitrović

- Imamo jako bitne i velike utakmice, ako ekipa igra dobro, dolaze i golovi. Imamo lepu, izjednačenu grupu u kvalifikacijama za EP. Biće sa svima teško, Portugal je favorit. Daćemo sve od sebe da odemo na veliko takmičenje posle toliko godina - kaže Mitrović.

Nezaobilazna tema bio je Slaviša Jokanović, ali i potencijalni odlazak u Everton.

- Čuo sam se sa Jokanom, on uživa u odmoru i čeka opciju koja mu se sviđa. Ranijeri ima mnogo iskustva, možemo mnogo da naučimo. Nadam se da će ići na bolje. Nemam komentar na to da me želi Everton, ali u fudbalu je sve moguće. Trenutno razmišljam samo o Fulamu - istakao je fudbaler.

RepublikaFoto: ST/Nebojša Mandić
Aleksandar Mitrović i Vladan Milojević

A onda je prokomentarisao i napade na reprezentativnog kolegu Sergeja Milinkovića Savića.

- Sergej trpi veliki pritisak. Postavio je neke standarde prošle godine i sad mu je teže. On je sjajan momak, fenomenalan igrač. Ne zavisi sve od njega, treba mu pomoć ekipe. Puno se pisalo o njemu, njegovo najbolje tek dolazi - zaključio je Mitrović.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading