Zvezda sprema rokadu: Kafu odlazi, ali stiže zamena?

Autor:

Sport

18.12.2018

18:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rukovodstvo Crvene zvezde ne sedi skrštenih ruku. Odlična godina zaokružena je pobedom protiv Čukaričkog na Banovom brdu (2:1) i zima može da počne. Ipak, kadrovska pitanja biće na dvenom redu tokom čitave pauze. Prvo pitanje je kako se rešiti Žonatana Kafua?

RepublikaFoto: Starsport
Džonatan Kafu odlazi sa "Marakane"?

Narednih dana biće doneta konačna odluka o sudbini Erika Jirke, momka od koga mnogo očekuju u budućnosti na Marakani. Nije tajna da bi Vladan Milojević voleo da ga ima već na zimskim pripremama i polako ga uvodi u sistem, ali veliki broj stranaca mogao bi da ga ostavi u Trnavi.

- Trenutno na raspolaganju imamo šestoricu stranaca, ako bi odmah došao Jirka bi bio sedmi. Kao što znate u domaćim utakmicama možemo da računamo na njih četvoricu. Postoje neki razgovori oko odlaska, pa ćemo da vidimo - kratko je za "Mozzartsport" istakao sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela.

Ako Sumaila raskine pozajmicu, crveno-beli će ostati sa petoricom stranaca. Međutim, vrata Marakane mladom Slovaku trebalo bi da otvori Brazilac Kafu. Niko na Marakani neće to da kaže, ali ljudi iz Zvezde bi tokom januarskog prelaznog roka jako voleli da se otarase krilnog fudbalera iz Brazila koji je došao na jednogodišnju pozajmicu.

RepublikaFoto: FK Crvena zvezda
Erik Jirka

Kafu najblaže rečeno nije opravdao očekivanja. Zbog kršenja discipline dobio je suspenziju od 20 dana. Postigao je dva gola, ali na velikim mečevima na kojima je dobio šansu nije bio ubedljiv. Ostao je dužan navijačima i treneru Milojeviću u duelima protiv Salcburga i Partizana. Takođe, nije se integrisao u grupu. Možda i zbog astrnomske plate od 70.000 evra.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading