TREĆA SREĆA? Partizan opet zahteva VAR!

Autor:

Sport

25.12.2018

16:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crno-beli se zvanično obratili Zajednici Superlige i Prve lige Srbije zahtevajući video tehnologiju u domaćem takmičenju.

VAR tehnologija

Sednica Izvršnog odbora Zajednice Superlige i Prve lige Srbije, kojoj su danas, na poziv predsednika Dragomira Lazovića i direktora Vladimira Bulatovića prisustvovali i predstavnici Partizana, iako klub iz Humske nema članstvo među sedam klubova u pomenutom organu.

Pored “gorućih tema”, pre svega utakmice 22. kola između Partizana i Mačve, koja je predmet rasprave već desetak dana, crno-beli su imali i jedan “specijalni izazov” za domaćina – zvanično su podneli zahtev za uvođenjem VAR tehnologije, a saopštenje iz Humske prenosimo u celosti:

- Partizan se ovim putem obraća Fudbalskom savezu Srbije i upućuje zvaničnu inicijativu FSS i Zajednici fudbalskih klubova Superlige i Prve lige Srbije da se, po uzoru na najveće evropske lige, uvede VAR tehnologija na svim utakmicama Superlige, a po mogućnosti i Prve lige Srbije.

Smatramo da bi se prihvatanjem ove inicijative stalo na put konstantnim neodgovornim izjavama pojedinaca u srpskom fudbalu o navodnoj neregularnosti takimičenja u Superligi. Sveukupna atmosfera koja je stvorena ne priliči nijednom akteru domaćeg prvenstva. Držimo da je ova inicijativa najbolja brana daljem produbljavanju nepotrebne razmene argumenata između učesnika klubova Superlige.

RepublikaFoto: Starsport
Miloš Vazura

Eventualne primedbe o dodatnim troškovima takve odluke bi delovale licemerno u poređenju sa činjenicom da bi prvi put dobili potpuno regularno takmičenje i ukinuli percepciju javnosti da fudbalske sudije sistematski sude protiv manjih klubova, a u intetresu dva naša najveća kluba.

Partizanu takva percepcija nije potrebna i ovom inicijativim želimo da damo doprinos potpunoj regularnosti takmičenja i zaštitimo interes svih aktera u Superligi Srbije - piše u dopisu crno-belih ispod kojeg se potpisao generalni direktor Miloš Vazura.

To je zapravo treći put da Partizan zahteva od zvaničnih organa u srpskom fudbalu da se uvede video tehnologija, koja će doprineti regularnosti takmičenja. A ovoga puta je verovatno inspirisana činjenicom da je susedna Hrvatska pre nekoliko dana obelodanila da će u narednoj sezoni koristiti pomenuti VAR u svom takmičenju.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Partizana

Crno-beli su zahtevali od članova Izvršnog odbora da se njihov predlog uvrsti u dnevni red prve naredne Skupštine Zajednice Supelige i Prve lige Srbije i da članovi najvišeg tela glasaju o uvođenju video tehnologije u srpski fudbal.

Dva prethodna pokušaja crno-belih nisu bila uspešna, a videćemo hoće li treća biti sreća za Partizan.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading