SUDBINA UMEŠALA PRSTE: Na današnji dan pre pet godina preminula je još jedna velika legenda!

Autor:

Sport

05.01.2019

12:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Beogradu je preminuo Dragoslav Šekularac, druga Zvezdina zvezda i jedan od najboljih fudbalera s ovih prostora, a na isti dan pre pet godina preminuo je i Euzebio, legendarni potugalski fudbaler.

RepublikaFoto: youtube.com/Dragan Stanić STANKE
Dragoslav Šekularac

Euzebio je poreklom iz Mozambika, bivše portugalske kolonije. Poznat pod nadimkom "Crni panter" bio je član reprezentacije Portugala koja je osvojila treće mesto na Svetskom prvenstvu 1966. godine u Velikoj Britaniji. Na tom prvenstvu je bio proglašen za najboljeg strelca sa devet golova.

Osvajač je evropske Zlatne lopte za 1965. godinu, a četiri puta je bio najbolji strelac portugalske lige. Najveći deo svoje karijere proveo je u Benfiki (1960-1975), i za to vreme postigao 315 golova na 301 utakmici, što ga stavlja na mesto najboljeg strelca tog kluba svih vremena.

Euzebio je preminuo 5. januara 2014. godine, a od njega se oprostio i Dragoslav Šekularac. Tom prilikom je o asu portugalskog fudbala rekao:

- Sreli smo se u Njujorku na nekom turniru. Upoznali se i malo razgovarali. Nikada se nismio privatno družili, ali smo bili u jako dobrim odnosima kada su nam se putevi ukrštali. Nismo igrali karte zajedno, ali smo se uzajamno poštovali - rekao je Šekularac.

RepublikaFoto: crvenazvezdafk.com
Dragoslav Šekularac

Šekularac smatra da je Euzebio bio poseban napadač i kaže da prema njemu oseća posebno poštovanje, a evo i zašto:

- Zadužio me kada sam se opraštao od igračke karijere. Na vrhuncu slave došao je na utakmicu u moj rodni Štip. Sećam se da smo se popeli na brdo iznad Štipa odakle se pružao pogled na ceo grad. Rekao sam mu da je u tom gradu rođen najbolji fudbaler na svetu. Šalili smo se još dugo. Bio je pametan i zanimljiv čovek - istakao je Šekularac.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading