Matić objasnio Englezima kako Srbi slave Božić i otkrio koji će poklon pamtiti zauvek!

Autor:

Sport

07.01.2019

10:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaler Mančester junajteda i reprezentacije Srbije, Nemanja Matić, u intervjuu za klupski sajt objašnjavao je Englezima kako se u našoj zemlji proslavlja najveći hrišćanski praznik.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nemanja Matić

Iskusni vezista za početak istakao je da je ovo dan potpuno drugačiji od drugih.

- Zajedno ručamo i večeramo, kupujemo poklone za decu. Isto kao i svi ostali. Moja žena sve organizuje. To je uvek poseban dan, drugačiji od drugih. Pogotovo ako porodica iz Srbije dođe. Mi smo u Engleskoj pet ili šest godina, tako da sve slavimo. Sa druge strane, u Srbiji Božić slavimo 7. januara, jer smo pravoslavci. Slično je kao i sada, bitno je da svi uživaju - rekao je Matić u intervjuu obavljenom na dan katoličkog praznika, 25. decembra.

Jedan poklon iz detinjstva posebno pamti, a to su kopačke, i to prvi par koji mu je otac kupio.

Nemanja Matić

- U pitanju su kopačke. Sećam se prvog para koji mi je otac kupio. Nosio sam ih svaki dan i čistio posle svake partije fudbala - rekao je Matić.

Ne smeta mu što se na praznike trenira jer, kako kaže, dovoljno je dugo u Engleskoj da je navikao na takav ritam.

- Navikli smo na treninge. Lepo je kad se svi zajedno vidimo tog dana, pa posle idemo kući svojim porodicama. To je deo fudbalske istorije u ovoj zemlji. Utakmice na Boksing dej (drugi dan Božića) nisu kao one druge, one su posebne. Navijači i te kako uživaju - istakao je srpski vezista.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading