Sterling poslao poruku dečaku koji je vređan na rasnoj osnovi: STOJ PONOSNO

Autor:

Sport

10.01.2019

22:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napadač Mančester sitija Rahim Sterling napisao je pismo mladom navijaču "Građana", pošto je njegova baka obelodanila da je meta rasističkih uvreda.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rahim Sterling

Sterling je i sam više puta bio na udaru sličnih uvreda, a poslednji incident desio se na utakmici sa Čelsijem.

- Stoj ponosno, nemoj da im dozvoliš da ti oduzmu hrabrost. Jak si i veoma hrabra i tvoja baka je izuzetno ponosna na tebe. Nastavi da budeš dete - poručio je Sterling.

Povodom onoga što se desilo na "Stamford Bridžu", Sterlin je rekao da mediji potpiruju rasizam svojim prikazom mladih tamnoputih fudbalera.

- Sve što imam da kažem je da razmislite ponovo o pravednom publicitetu i date svim fudbalerima jednaku šansu - istakao je Sterling.

U svojoj poruci na Instagramu, Sterling je istakao da je morao da se nasmeje kada je čuo rasističke uvrede tokom utakmice, pošto "nije očekivao ništa više".


- Zapamti da ti to što kažeš šta misliš ne olakšava život, ali ništa lako nikada nije ništa promenilo - dodao je Sterling.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading