Murinju se ne vraća kući

Autor:

Sport

10.01.2019

19:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši menadžer Mančester junajteda Žoze Murinjo izjavio je da nije u konkurenciji za mesto trenera Benfike i naglasio da do daljeg ne planira da radi u svojoj domovini.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Žoze Murinjo

Portugalskom stručnjaku je prošlog meseca uručen otkaz u Junajtedu, što mu je ove nedelje donelo 15 miliona funti. Murinjo je dve i po godine bio na klupi "crvenih đavola", ali je posle niza loših rezultata došao kraj saradnji, a na tom mestu zamenio ga je Ole Gunar Solšer.

- Nisam dobio nikakvu ponudu, a i da jesam, jasno je da bi predsednik Benfike i ljudi u klubu prvi znali kakva je moja odluka - rekao je Murinjo za portugalski lis "Koreo de Manja":

-A li, mislim da mogu da kažem danas da nemam nameru da se vraćam poslu u Portugalu. Sve je u redu u ovom trenutku. Sada nisam opcija za Benfiku, ništa više od toga.

Benfika je prošle nedelje ostala bez trenera, pošto je Rui Vitorija napustio klub posle sporazumnog raskida saradnje.

Murinjo je, takođe, istakao da ne želi da priča o otkazu u Junajtedu.

- Naučio sam da kada napustite klub ne idete i pričate o tome, ne perete prljav veš u javnosti. To poglavlje je gotovo i ne treba da idem okolo i kritikujem. Druga stvar koju sam naučio jeste da treba da poštujete klubove koji me žele i koji me ne žele - istakao je Murinjo.

Murinjo je svoju trenersku karijeru započeo 2000. godine u Benfiki, ali je tim vodio samo na devet utakmica, a potom je vodio Porto, Čelsi, Real i Inter.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading