Otkrivamo šta je zanimalo Tužilaštvo o meču na "Parku prinčeva": Ovih 5 pitanja su Francuzi postavili čelnicima Zvezde!

Autor:

Sport

25.01.2019

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela (53) i poslovni direktor Stefan Pantović (34) saslušani su u Parizu pred nacionalnim francuskim finansijskim tužilaštvom, što je Srpski telegraf ekskluzivno najavio, a prema saznanjima našeg lista, sve što je zanimalo tamošnje vlasti može da se podvede u pet stavki, odnosno pitanja na koje su funkcioneri crveno-belih davali odgovore.

RepublikaFoto: Starsport
Mitar Mrkela

- Šta su igrači i stručni štab radili od dolaska na pariski aerodrom, pa do početka utakmice?

- Da li je neko mimo ekspedicije srpskog šampiona dolazio na trening?

- Da li je u hotel dolazio neko od predstavnika PSŽ?

- Postoji li mogućnost da je neko mogao da ugovori neki rezultat utakmice protiv PSŽ?

- Kako su se igrači osećali pred utakmicu na Parku prinčeva?

SVE AKTIVNOSTI

Ispitivanje je trajalo oko sat vremena pre svega zato što je sudski tumač prevodio sve na francuski jezik i što su Mrkela i Pantović morali da troše vreme da objašnjavaju ko su i šta su i šta je konkretno njihova funkcija u klubu sa Marakane.

RepublikaFoto: Starsport

- Mrkela i Pantović ispitani su na insistiranje Crvene zvezde. Tužilaštvo je imalo ideju da to budu ljudi zaduženi za sportski i poslovni sektor, stoga su njih dvojica u svojstvu direktora pozvani u Pariz. U istom svojstvu saslušani su sportski direktor PSŽ Antero Enrike i direktor marketinga Žan-Klod Blan. Ispitivanje je trajalo oko sat vremena. Prvo što je tužilaštvo zanimalo je kakve su bile aktivnosti ekipe od dolaska na aerodrom, pa do početka utakmice. Bukvalno sve od puta do hotela, ručka, šetnji - priča naš sagovornik blizak upravi Zvezde i dodaje:

- Jedno od pitanja bilo je i da li je neko mimo tima i ekspedicije kluba prisustvovao treningu, a drugo se odnosilo na to da li se neko od čelnika PSŽ pojavio u Zvezdinom hotelu. Osim zakazanog protokolarnog ručka među čelnicima dva kluba, što je uobičajena praksa u evrokupovima, nikakvog kontakta nije bilo.

NIŠTA O EKIPU

Jedino konkretno pitanje oko potencijalnih nečasnih radnji glasilo je bukvalno ovako - Da li je neko mogao da ugovori neki rezultat na utakmice protiv PSŽ?

- Čelnici Zvezde bili su iznenađeni jer nisu dobili nijedno direktno pitanje na temu nameštaljke o kojoj je pisao Ekip. Neodređeno su upitani da li je neko mogao da dogovori rezultat meča. Bez pominjanja bilo kakvih imena. Mrkelu su pitali i kako se ekipa ponašala na dan utakmice i kako su se igrači osećali pred početak meča - zaključuje naš sagovornik.

Advokat veruje da je slučaj završen

Društvo Mitru Mrkeli i Stefanu Pantoviću, koji su ispitivani odvojeno, pravili su predstavnici advokatske kancelarije Dipon-Moreti i Ve, koja zastupa srpskog šampiona. Njihov stav je da tužilaštvo nema konkretnih dokaza i da je svedočenjem Zvezdinih funkcionera slučaj okončan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading