OPROSTI DUG, PA IDI IZ PARTIZANA

Autor:

Sport

02.02.2019

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog opšte besparice aktuelna uprava Partizana sa predsednikom Miloradom Vučelićem na čelu i generalnim direktorom se prema igračima odnosi kao prema robovima, pa tako fudbaleri mogu da napuste Humsku samo ako prethodno oproste dug crno-belima! Poslednji u moru takvih slučajeva je Marko Janković (23), koji je pojačao redove italijanskog Spala.

RepublikaFoto: Starsport
Marko Janković
Prethodno je morao da se odrekne sume od oko 200.000 evra, koliko mu je sledovalo na osnovu zaostalih plata i premija.

POLOVINA OLIMPIJAKOSU

Partizanu je od transfera pripalo 900.000 evra, a istu sumu dobio je i grčki Olimpijakos jer je tako prethodno dogovoreno kod transfera crnogorskog reperezentativca iz Pireja u Humsku.

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev istakao je da je Janković oprostio sumu koju nije nijedan drugi fudbaler pre njega, kao da je za ponos činjenica da klub nema novca da isplati igračima ono što im po slovu ugovora pripada.

- Marko Janković je napravio nešto što ne znam da li je u istoriji ijedan igrač Partizana uradio - oprostio toliki novac koji mu se, nažalost, dugovao. Ja sam u šoku. Dečko je napravio jedan neverovatan gest i jedno veliko hvala Maretu - rekao je Iliev i dodao:

- Želja od svih nas mu je da u novoj sredini pokaže sav raskošan talenat koji ga krasi i da završi na kraju u klubu kakav dolikuje njegovom talentu. Izabrao je dobre stepenice u svojoj karijeri.

RepublikaFoto: Starsport
Krpe kraj sa krajem

SLEDILI PRIMERE

Uslovljavanje igrača da se odreknu svog novca kako bi promenili sredinu je praksa koja traje godinama, a gotovo da nije bilo ozbiljnijeg transfera koji nije završen uz ovaj svojevrsni ustupak fudbalera. Kada je prelazio u Olimpijakos, napadač Uroš Đurđević oprostio je 80.000 evra. Nikola Milenković se odrekao 50.000 evra kada je otišao u Fjorentinu. Iste primere sledili su Marko Jevtović, Leandre Tavamba, Brazilac Leonardo i mnogi drugi fudbaleri koji su u bliskoj prošlosti napuštali redove crno-belih.

 

ONI SU OPROSTILI DUG PARTIZANU

Marko Janković

200.000

Uroš Đurđević

80.000

Nikola Milenković

50.000

Leandre Tavamba

60.000

Leonardo

nepoznato

Marko Jevtović

nepoznato

* Sume su u evrima

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading