Pljuje po Mesiju a sam pobegao od odgovornosti: Dosadilo bi mi 200 golova u Realu

Autor:

Sport

26.02.2019

20:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši argentinski fudbaler Gabrijel Omar Batistuta je prema mišljenju mnogih jedan od najboljih napadača u istoriji fudbala. Ipak, u karijeri je osvojio malo trofeja kada se uzme u obzir broj golova koje je postigao i kvalitet koji je nesumnjivo imao.

Gabrijel Batistuta

Sjajni Argentinac je zbog svojih golgeterskih sposobnosti dobio i nadimak Batigol, bio je na meti najvećih evropskih klubova, ali je rešio da najbolje igračke godine provede u Fiorentini i Romi. 

Mogao je Batistuta i u Real, Mančester junajted i Milan, ponude su stalno pristizale, ali je on ipak izabrao drugi put. Sada je objasnio i zašto.

- Kada sam bio u Fiorentini, klubovi kao što su Real, Juventus i Milan su me želeli, ali na kraju ja sam želeo miran život u Firenci. U karijeri nisam osvojio skoro ništa, ali smatram da sam pobednik. Smatram da to jesam jer sam uspeo da Fiorentinu dovedem do nivoa da se nadmeće sa većim klubovima. Da sam otišao u Real osvajao bih trofeje i postigao više od 200 golova, ali bi mi to dosadilo. Isto se odnosi i na Milan. Nikada nisam voleo da budem vođa tima, jer kada ste vođa, niste samo odgovorni za pobede, već i za poraze, a igrači se uvek tretiraju kao roba - rekao Batistuta u izjavi koju je prenela španska "Marka".

Ranije se "Batigol" obrušio na Lionela Mesija. rekavši da nema osobine lidera i da nije ni približno dobar kao Dijego Maradona.

RepublikaFoto: instagram.com/gabrielbatistutafans
Dijego Armando Maradona i Gabrijel Batistuta

Gabrijel Batistuta je bio šampion Argentine sa River Plejtom, kao i osvajač Klauzure u Argentini sa Bokom. Sa Fiorentinom je osvojio Kup i Superkup Italije, dok je sa Romom 2001. godine došao do titule prvaka Italije i Superkupa. Sa Argentinom je došao do dva trofeja na Kopa Amerika, uz jedan osvojen Kup konfederacija. 

Batistuta je karijeru završio 2005. godine u katarskom Al-Arabiju, dok je na golgeterskom kontu ostavio više od 300 postignutih golova. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading