Ronalda treba čuvati tako što...

Autor:

Sport

23.03.2019

10:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Generacija Ivice Dragutinovića uspela je da zaustavi Kristijana Ronalda, koji u dva meča sa Srbijom nije uspeo da postigne pogodak

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Ivica Dragutinović

Srbija protiv Portugalije u ponedeljak (20.45) igra prvu utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a Dragutinović je pulenima Mladena Krstajića otkrio recept kako da zaustave jednog od najboljih fudbalera svih vremena.

- Za svakog igrača postoji recept kako ga čuvati. Kao bivši odbrambeni igrač znam to dobro. Poznajem Ronalda, igrali smo milion puta jedan protiv drugoga. Igra u odličnoj formi - kazao je za Telegraf Dragutinović.

Potom je poručio "orlovima" da Ronalda moraju konstantno napadati.

-  Bilo koji igrač koji bude blizu Ronalda, treba sve vreme da bude blizu njega. Ne treba da mu dozvoli da se okrene, treba ga napadati dok prima loptu, čvrsto stajati blizu njega i da mu se ne da prostor da se okrene licem prema našoj odbrani i da nas ugrozi svojom brzinom i tehnikom i svim što poseduje. To je jako bitno. Na bilo kom delu terena, gde bude Ronaldo, treba ga tako napadati. Ne u smislu da neko markira Ronalda i da ima flastera, ali uvek kada prima loptu treba biti blizu njega. To je savet koji bih dao našim mladim odbramenim igračima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Srbije protiv Nemačke

Portugalci su u prvoj utakmici odigrali 0:0 sa Ukrajinom u Lisabonu.

- Portugalci su vatreni, biće nam teško, ja se nadam dobrom rezultatu, ali biće teško, jer se i Kristijano vraća posle pauze i u dobroj je formi. Ali nadam se da naši momci i selektor mogu da naprave iznenađenje. Mislim da bi i nerešen rezultat bio izuzetno povoljan. Verujem da možemo da napravimo iznenađenje. Verujem da će nas ovi momci obradovati.

Dodao je legendarni bek da Luka Jović mora da igra od prvog minuta.

- Ako neko već igra standardno sa 17-18 godina u svom klubu, kao što je mali Jović on zaslužuje da igra od starta. Jer dečko se iz utakmice u utakmicu pokazuje i najbolji je strelac Bundeslige. Ako jedan špic igra redovno, daje golove, bez obzira na to da li je bitna utakmica, treba ga pustiti da pokaže svoj talenat. Treba dati mladim momcima šansu, nebitno da li je to Jović ili neko drugi. Treba stati iza te generacije koja nama može biti od pomoći u narednim godinama.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading