Engleska legenda stala u odbranu Crnogoraca!

Autor:

Sport

26.03.2019

22:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rasizmu u fudbalu nema mesta, Crnogorci su se našli u centru skandala zbog nekolicine navijača koji su skandirali neprimerene i uvredljive poruke na meču protiv selekcije Engleske, ali nekadašnji fudbaler Liverpula ima drugačiji pogled na čitavu stvar.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Detalj sa utakmice Engleska - Crna Gora

Reprezentacija Engleske je na odličan način započela kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2020. godine.
U prve dve utakmice postigli su deset pogodaka i surovo porazili Češku i Crnu Goru.

Naročito je u centru pažnje bio meč u Podgorici gde su se čuli rasistički povici upućeni igračima Englesk, pa je ubrzo reagovala i UEFA.

I dok su se Crnogorci našli na stubu strana u ostrvskoj štampi, oglasio se i proslavljeni reprezentativac Engleske Džon Barns rečima koji je nekada i sam bio meta takvih uvreda u svojoj državi.

- U čitavoj Britaniji iz nedelje u nedelju čujete rasističke povike prema tamnoputim igračima, ne vidim ovde neki poseban slučaj- rekla je legenda engleskog fudbala.

- Mislim da smo veoma licemerni kada pričamo o Crnoj Gori, zgražavamo se time dok sami ne želimo da rešimo taj problem na pravi način- rekao je legendarni fudbaler Liverpula poreklom sa Jamajke.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading