MOJ VUJADIN ĆE TEK DA REŠETA!

Autor:

Sport

05.04.2019

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Igrao se 15. minut meča 29. kola Superlige Srbije na stadionu "Slavko Maletin Vava" u Bačkoj Palanci između Bačke i Crvene zvezde (1:3). Nakon gužve u šesnaestercu domaćina, lopta je došla do Vujadina Savića (28), a 194 centimetara visoki štoper crveno-belih imao je dovoljno prostora i vremena da namesti levu nogu i učini ono što nije uspeo u prethodne 74 utakmice za velikana sa Marakane - postigao je gol.

RepublikaFoto: Starsport
Dule i Vujadin Savić

Prvenac u Zvezdinom dresu posebno je obradovao Vujadinovog oca Dušana (63), legendarnog golgetera Crvene zvezde, koji je u razgovoru za Srpski telegraf istakao da mu je pao kamen sa srca.

Za razliku od napadača rodom sa Uba, koji je sa 149 golova u 258 takmičarskih mečeva treći najefikasniji strelac u istoriji najtrofejnijeg srpskog kluba, njegov naslednik je tek u 75. zvaničnom meču za crveno-bele postigao gol.

- Gledao sam utakmicu i pao mi je veliki teret sa srca kada sam video kako Vujadin postiže prvi gol za Zvezdu. Pričali smo telefonom kratko posle utakmice, zaista smo obojica jako srećni, ali najvažnije je da su osvojena tri boda. Ipak, on je štoper i prevashodni zadatak mu je da sprečava igrače protivničkih timova da tresu mreže. Mada, nema dileme da će mu psihološki biti daleko lakše u budućim mečevima da stigne do pogotka jer je probio led i ispunio dečački san - tvrdi za Srpski telegraf Savić senior.

RepublikaFoto: Starsport

Glava porodice tvrdi da ni on, a ni njegov sin nisu klonuli duhom zbog golgeterskog posta, a da je nagrada za trud konačno došla u Bačkoj Palanci.

- Vujadin je veliki profesionalac, vredno je trenirao i verovao da će gol-prvenac morati kad-tad da dođe. Zbog visine stalno je kod prekida u kaznenom prostoru protivnika, dešavalo se ranije da pogodi okvir gola ili da mu golman odbrani šut koji su svi videli u mreži. Bogu hvala, dočekali smo i taj gol - zaključuje Dule.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading