"Fudbal za prijateljstvo": Zvezda ulepšala dan malim-velikim herojima sa onkologije!

Autor:

Sport

25.04.2019

10:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

FK Crvena zvezda u okviru "Međunarodnog dana fudbala i prijateljstva", sa mladim učesnicima projekta posetio je dečje odeljenje Instituta za onkologiju u Beogradu.

RepublikaFoto: crvenazvezdafk.com
Milan Borjan u poseti deci sa onkologije

Golman Crvene zvezde Milan Borjan i delegacija mladih fudbalera koji će predstavljati Srbiju na finalnom Forumu projekta u Madridu, Anđela, Stefan, Andrej i Miloš posetili su decu na Institutu za onkologiju. Budući i aktuelni fudbalski asovi Crvene zvezde razmenili su "narukvice prijateljstva" sa decom na klinici, predstavili su ciljeve i vrednosti ovogodišnjeg projekta, družili se, uručili im poklone i ulili im optimizam da izdrže i pobede u teškim danima.

Pružite i vi podršku malim-velikim herojima. Podržite Udruženje "Uvek sa decom" tako što ćete poslati sms 7175 na 7175 i donirati novac za lečenje dece.

"Međunarodni dan fudbala i prijateljstva" je tradicionalna manifestacija najvećeg međunarodnog društveno-odgovornog projekta za decu u sportu "Fudbal za prijateljstvo" koja se od 2014. godine svakog 25. aprila održava u zemljama-učesnicama projekta pod pokroviteljstvom istaknutog partnera FIFA i UEFA, kompanije Gasprom. Ove godine je priređena u preko 50 država Evrope, Azije, Afrike i Severne i Južne Amerike.

Uz učešće od preko 40.000 poklonika, dece-ambasadora projekta, mladih fudbalera, proslavljenih reprezentativaca, sportskih asova i trenera, državnih zvaničnika i predstavnika medija – "Međunarodni dan fudbala i prijateljstva" obeležen je kroz više od 200 različitih događaja organizovanih ovim povodom.

"Međunarodni dan fudbala i prijateljstva" započet je 2014. kao jedna od nosećih programskih aktivnosti projekta "Fudbal za prijateljstvo".

Razmena "narukvica prijateljstva" redovno otpočinje seriju sportskih i društveno-angažovanih aktivnosti učesnika projekta svih generacija, poput prijateljskih fudbalskih utakmica u klubovima i savezima, kreativnih radionica u školama i sportskim akademijama, susreta sa fudbalskim i sportskim asovima i legendama, javnih otvorenih časova i druženja sa poznatim ličnostima i zvaničnicima iz oblasti sporta, kulture i javne scene. Finalne aktivnosti ovogodišnjeg projekta "Fudbal za prijateljstvo" biće priređene u Madridu, u vreme održavanja finalnog meča UEFA Lige šampiona, od 28. maja do 2. juna.

Osnovne vrednosti projekta su prijateljstvo, jednakost, fer-plej, zdrav život, mir, posvećenost, duh pobede, poštovanje tradicije i čast. Projekat je zvanično podržan od strane FIFA, UEFA, Međunarodnog olimpijskog i paraolimpijskog komiteta, fudbalskih saveza, međunarodnih dečijih fondacija, proslavljenih sportista i vodećih fudbalskih klubova sveta. Tokom prethodnih šest sezona događaji sprovedeni u okviru programa "Fudbal za prijateljstvo" okupili su više od 5.5 hiljada učesnika i stekli 4.5 miliona pratilaca iz različitih delova sveta – među kojima i brojnih sportista, umetnika i državnih zvaničnika.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading