LJUPKO PETROVIĆ DIŽE OBE RUKE ZA SINIŠU: MIHA I ZVEZDA PUN POGODAK!

Autor:

Sport

29.04.2019

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crvena zvezda se polako, ali sigurno sprema za život posle Vladana Milojevića (49). Jedan od najuspešnijih trenera u istoriji velikana sa Marakane, po završetku sezone u kojoj je uveo klub u Ligu šampiona, uz sigurno koračanje ka duploj kruni, napustiće klub iz Ljutice Bogdana i karijeru nastaviti u Kini.

Siniša Mihajlović

Za to vreme Srbija i Italija bruje da će legendarni igrač srpskog prvaka Siniša Mihajlović (50) od leta voditi crveno-bele umesto stratega rodom iz Aranđelovca. Koliko bi eventualni dolazak trenera Bolonje na Marakanu bio plodonosan za Zvezdu u razgovoru za Srpski telegraf govori Ljupko Petrović, koji je sa levonogim bombarderom pokorio Evropu 1991. godine.

Mihajlović će po završetku sezone prvo pregovarati sa Bolonjom

SINIŠA ZNA ZNANJE

Miha je u subotu pobedom nad direktnim rivalom Empolijem (3:1) praktično obezbedio opstanak Bolonji u Seriji A, a za italijanske medije izjavio je da će po završetku sezone sesti za sto sa čelnicima kluba u vezi sa svojom budućnošću.

Osim stratega Bolonje, kao treneri Zvezde pominju se Đorović i Lalatović

- Zaista ne znam kakvi su Mihajlovićevi planovi u nastavku karijere i koliko je realan njegov povratak u Srbiju, ali sam ubeđen da bi on bio pun pogodak za našu voljenu Zvezdu. Siniša ima trenersko znanje koje stiče punu deceniju u Italiji, a kao igrača trenirali su ga vrhunski stručnjaci i od njih je imao šta da nauči. Njegova harizma i srčanost brzo bi kupili "Delije". Ali, s druge strane, jasno je da je Milojević postavio visoke standarde i da će njegov naslednik, ko god da to bude, imati veoma težak zadatak da ispuni ogromna očekivanja navijača - ističe za naš list Petrović.

Foto: Starsport
Ljupko Petrović i Vladan Milojević

ĐOROVIĆ I LALAT

Mihajlović je u karijeri vodio šest klubova u Seriji A, kao i reprezentaciju Srbije, a sa 301 utakmicom na klupi može se smatrati iskusnim strategom. Svojevremeno je izjavio da mu je jedan od ciljeva u trenerskoj karijeri da vodi upravo Crvenu zvezdu. Da li je baš ovo leto prilika za ispunjenje sna, znaćemo uskoro, a ukoliko se Siniša ne odluči na povratak u Srbiju, kao potencijalni naslednici Vladana Milojevića pominju se, takođe, bivši igrači crveno belih, selektor mlade reprezentacije Srbije Goran Đorović i trener Radničkog Nenad Lalatović.

Zvezda nepovlašćena kreće ka LŠ

Crveno-beli imaju minimalne šanse da budu u grupi povlašćenih timova u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Naime, da bi Zvezda došla u grupu povlašćenih timova, neophodno je da bolje rangirani klubovi u konkurentskim zemljama ne osvoje titule u svojim prvenstvima. Tako će "Delije" navijati da CSKA prestigne Ludogorec u Bugarskoj, a da Apolon nadmaši APOEL na Kipru i Kluž Steauu u Rumuniji. Potrebno je da bar dva od ova tri scenarija budu povoljna za Zvezdu.

Sinišina supruga na srpskom čestitala Vaskrs

Arijana Rapaćoni Mihajlović, supruga trenera Bolonje, na srpskom jeziku čestitala je pravoslavnim vernicima najradosniji hrišćanski praznik. Bivša italijanska manekenka je na Instagramu objavila zajedničku fotografiju sa Sinišom uz kratku ali prepoznatljivu poruku.

- Sretan Vaskrs - oduševila je lepa Arijana sve Srbe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading