Tadić priznao da pamti Premijer ligu po zlu, a onda je otkrio Ajaksovu tajnu!

Autor:

Sport

02.05.2019

17:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nestvarno zvuči podatak da je Dušan Tadić učestvovao u 55 golova Ajaksa ove sezone u svim takmičenjima, od čega su 34 golovi, a 21 asistencije. Srpski reprezentativac igra u životnoj formi, a on je otkrio zašto se u Ajaksu oseća bolje nego u bilo kom drugom klubu, kao i zašto ne pamti po dobru Englesku...

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dušan Tadić

U kvalifikacijama je Tadić postigao tri i asistirao za još toliko golova, dok je u regularnoj Ligi šampiona, grupnoj i nokaut fazi, učestvovao kod deset golova - šest puta je bio strelac i četiri asistent, tako da ne čudi što je Ajaks na korak od finala ovog takmičenja.

Deluje "preporođeno" od odlaska iz Engleske gde je igrao u Sautemptonu, srpski reprezentativac se podsetio perioda kada je igrao u Engleskoj.

- Ako ne igrate za jedan od šest najboljih timova u ligi, ne možete da dominirate. Previše vremena provodite bez lopte- rekao je Tadić u intervjuu za "Independent".


Igrači poput njega dobijaju "mnogo batina" na terenu, Premijer liga je poznata po forsiranju defanzivne igre.

- Teško je jer igrači nemaju dovoljno zaštite kod sudija. Uvek je to 80% na prema 20% u korist defanzivca. Mnogo je drugačije u Evropi gde te sudije više štite i zaista uživam igrajući za Ajaks. Prija mi nova pozicija, imam slobodu da se krećem kuda želim. Hoćemo da dominiramo protiv svakog tima s kojim igramo!- rekao je samouvereno Tadić.


Ajaks je najveće uspehe u svojoj istoriji napravio igrajući lep i atraktivan fudbal, a u trofejnoj sali imaju osvojene četiri titule Lige šampiona.

Najveći fudbaler kluba i nosilac čitave filozofije je bio Johan Krojf, po kome sada i stadion u Amsterdamu nosi ime, on je postavio temelj razmišljanja koji se neguje u Ajaksu i Tadiću najviše odgovara od bilo kog kluba u kome je igrao.

- Lako je kada učite ovde kada svi isto razmišljaju. Razumem se sa svima i zato je lakše, imamo igrače koji žele da igraju lep fudbal i pre svega ga razumeju- zaključio je Dušan Tadić koji još nije odlučio da li će i dogodine igrati u Amsterdamu.


Tim će napustiti mladi fudbaleri poput Mathejsa de Lihta i Frenkija de Jonga, a imaju veliku šansu da se domognu velikog finala,  jer pred revanš sa Totenhemom u Amsterdamu imaju 1:0 iz prvog meča.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading