Čelsijev korak ka LŠ, Junajtedov krah u Hadersfildu!

Autor:

Sport

05.05.2019

14:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Mančester Junajteda izgubili su sve šanse da sledeće sezone igraju u Ligi šampiona, posle remija (1:1) sa poslednjeplasiranim Hadersfildom na strani u 37. kolu Premijer lige.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Krah sezone za Junajted

Crveni đavoli uoči poslednje utakmice u sezoni, u kojoj dočekuju Kardif, zauzimaju šesto mesto sa 66 bodova, četiri manje od četvrtoplasiranog Totenhema, a pet od trećeplasiranog Čelsija, koji je u isto vreme savladao Votford kod kuće sa 3:0.

Klub sa Old Traforda je posustao u finišu sezone, u poslednjih pet mečeva ima samo jednu pobedu, što ga je na kraju koštalo plasmana u elitni rang.

Da će Junajted ostati bez tri boda u Hadersfildu, koja bi ga sačuvala u borbi za LŠ, nije se moglo naslutiti posle prvih 45 minuta kad je stekao prednost golom Skota Mektomineja u osmom minutu.

Mladom vezisti se odbila lopta pravo u noge ispred šesnaesterca, posle čega je uputio udarac po sredini gola, ali je nesmotrenom reakcijom golmana Lesla uspeo da zatrese mrežu.

Do poluvremena su gosti mogli i da dupliraju vođstvo, najbliži tome bio je Pol Pogba, koji je u finišu pogodio prečku.

Đavoli su kontrolisali ritam i u drugom delu, ali je onda u 60. minutu usledila brza kontra Terijera iz koje je savladan David de Hea. Ajzak Mbenza je sjajno istrčao, iskoristio loše postavljanje Luka Šoa, izbio sam pred španskog golmana i poslao loptu ispod njegove noge.

Od tog trenutka borba se rasplamsala, pošto je Junajted pritiskao svim silama i pokušavao da dođe do tri boda. Džons je šutirao malo iznad prečke, zatim je probao i Rašford iz dobre situacije, a u finišu je Pogba ponovo zatresao prečku.

Na kraju ni sreća nije bila na strani ekipe Olea Gunara Solšera, koja će sledeće sezone morati ponovo da se takmiči u Ligi Evrope.

Čelsi je pobedom nad Votfordom kod kuće 3:0 praktično osigurao plasman u Ligu šampiona.

Plavci se kolo pre kraja nalaze na trećoj poziciji sa 71 bodom, jednim više od Totenhema, a pet od Arsenala, koji svoj meč 37. kola tek treba da igra. Sve osim trijumfa Tobdžija u duelu sa Brajtonom, osiguraće Sarijevom timu nastup u eliti.

Čelsi je duel na Stamford Bridžu rešio uvodnim minutama drugog poluvremena, pošto u prvih 45 minuta osim pokušaja Pedra na jednoj i Hosea Holebasa i Troja Dinija na drugoj strani, nije bilo previše ubuđenja.

Organizovanu odbranu gostiju "otključao" je Ruben Loftus-Čik. Sjajni vezista, koji je u 10. minutu zamenio N'Goloa Kantea zbog povrede, zatresao je mrežu u 48. posle uigrane akcije i centaršuta Edena Azara.

Samo tri minuta kasnije bilo je 2:0 - David Luiz je utrčao na sedam metara i neometan glavom zakucao loptu iza leđa Fostera. I ovoga puta je asistent bio Azar, sada direktno iz kornera.

Ako je i bilo dileme da li će tri boda ostati u Londonu, one su otklonjene u 75. minutu, kad je Gonsalo Iguain sjajno utrčao u prazan prostor i odlično dodavanje Pedra pretočio u pogodak.

Londonski klub u poslednjem kolu gostuje Lesteru, a pre toga očekuje ga revanš polufinala Lige Evrope sa Ajntrahtom u četvrtak. Prvi duel u Frankfurtu završen je 1:1.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading