Krajinović posle maratonskog meča: Molio sam Boga da...

Autor:

Sport

29.05.2019

20:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliku borbu vodio je Filip Krajinović u drugom kolu Rolan Garosa protiv Roberta Karbaljesa Baenje i posle maratonskog meča uspeo da nadigra Španca. Koliko je okršaj bio težak i šta mu je prolazilo kroz glavu u trenucima kada se lomio meč Srbin je otkrio kada je sve završeno.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Krajinović posle maratonskog meča slomio Španca

Posle četiri sata i 15 minuta igre i pravog teniskog maratona, Španac je konačno položio oružje i Filip će tako igrati u trećem kolu protiv šestog tenisera sveta, Stefanosa Cicipasa.

- Bio je jako težak meč. Držao sam ga pod kontrolom skoro tri seta, servirao za meč i imao meč loptu, a posle mi se dogodio pad koji mi se retko dešava. Počeo sam mnogo da grešim iz prve lopte, što ne radim skoro nikada. Eto, desilo se, a on je preuzeo inicijativu i ja sam ušao u njegovu igru. Posle sam nekoliko puta servirao za meč u petom setu, nisam uspeo, ali ostao sam agresivan do kraja meča i mislim da je to bio ključ za pobedu- rekao je Krajinović.

Kaže da ga nije poremetilo toliko to što nije uspeo da iskoristi meč loptu, imao je pomalo problema fizičke prirode.

- Ne mogu da kažem da sam bio u mislima u trećem setu, ali pao mi je šećer, pao sam sa snagom, a on je jako nezgodan i igrao je vrlo dobar meč. Mnogo smo trčali, mnogo je bilo dugih razmena i teško mi je bilo da se izvučem iz njegove igre. Trebalo je više da idem na mrežu, bojao sam se jer on ima jako dobar pasing, ali na kraju sam u petom setu bio agresivan i bio taj koji je imao šanse da završi. On je čekao da ja promašim, a to se nije desilo na kraju. Srećan sam i što sam na ovaj način pobedio, jeste da sam se izmučio četiri sata i 15 minuta, ali pokazao sam da sam sazreo u ovakvim momentima- zadovoljan je Filip.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Dva puta je servirao za meč, propustio je prilike, upitan je šta mu je sve tada prolazilo kroz glavu.

- Iskreno, molio sam Boga: "Daj molim te promaši, malo mi daj". Stvarno mislim da je imao vrlo malo neiznuđenih grešaka, pokazao je da je u odličnoj formi i da igra jako dobro. Molio sam boga da mi jedan poen pokloni kako bih ja onda mogao rasterećenije da igram. Pogrešio je ritern za tu poslednju meč loptu, u sledećem poenu sam rekao sebi: "Serviraj, prva lopta napad u drugu stranu i šta bude"- zaključio je Krajinović.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading