Gotovo je: Dogovorili se Čelsi i Juventus!

Autor:

Sport

14.06.2019

07:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi trener Juventusa definitivno će biti Maurisio Sari. Nema više nazad, crno-beli su posle dugih pregovora uspeli da se dogovore sa Čelsijem oko obeštećenja za trenera koji je s Plavcima završio sezonu osvajanjem Lige Evrope.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Iz Londona u Torino!

 Dogovoreno je da Juventus za Sarija plati 3.500.000 evra. To je ishod pregovora lice u lice sportskog direktora Stare dame Fabija Paratićija i direktorke Čelsija Marine Granovskaje.

U početku je engleski klub tražio svih 6.000.000 evra za Sarija, ali je višednevnim ubeđivanjem Paratići uspeo da gotovo prepolovi tu sumu i obezbedi dolazak u klub trenera iz Napulja. Ukoliko u prvoj sezoni bude novih trofeja za Juventus, dobiće Čelsi i dodatne bonuse, pa bi „prodajom“ trenera mogao da zaradi i 500.000 evra više.

Ovaj transfer najviše će da zaboli Napolitance, jer je Sari rođen u tom gradu pod Vezuvom, vodio je nebeskoplave do pre godinu dana, a oni su poslednjih sezona najveći rivali Juventusu za titulu. „Gorelo“ je u Napulju kada je Gonzalo Iguain otišao u redove crno-belih, a on je još Argentinac, a ne dete tog grada...

Prvi pomoćnik Sariju u Juventusu će biti Đovani Martušelo, koji mu je bio asistent svojevremeno u Empoliju, a koji nije dobio dozvolu da ide sa njim zajedno u Napoli. Sada će im se posle dužeg vremena putevi ponovo ukrstiti.

Što se tiče Čelsija, očekuje se da za menadžera postavi svog legendarnog asa Frenka Lamparda, koji je ostvario dobre rezultate na početku trenerske karijere sa Derbi Kauntijem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading